Робоча група при уряді України затвердила умови продажу 7 підприємств

Понеділок, 6 серпня 2001, 20:31
Робоча група з питань приватизації підприємств і ефективного управління корпоративними правами на другому засіданні в понеділок затвердила проекти розпоряджень Кабінету міністрів України за затвердженням умов конкурсів продажу контрольних пакетів акцій семи підприємств.
Зокрема, затверджені умови продажу холдингової компанії "Луганськтепловоз", ВАТ "Об'єднання "Склопластик", "Нікопольський південно-трубний завод", "Макіївський металургійний комбінат", "Дебальцевський завод металургійного машинобудування", "Краснолуцький машинобудівний завод" та "Львівський автобусний завод".
Відповідні проекти урядових розпоряджень для набрання чинності підлягають затвердженню на засіданні Кабінету міністрів.
Як повідомив після засідання голова Фонду державного майна Олександр Бондар, робоча група перенесла на наступне засідання затвердження умов продажу акцій "ВАТ АвтоЗАЗ" у зв'язку з необхідністю вивчення обгрунтованості ціни. "Там є питання - при такій ціні можуть не купити", - сказав голова ФДМ.
Крім того, на засіданні прийняте рішення ввести до складу робочої групи голови Федерації профспілок України Олександра Стояна і першого заступника керівника головного управління з питань экономічної політики Адміністрації президента, голови спостережної ради ВАТ "Укртелеком" Євгена Григоренка.
Як пояснив глава робочої групи прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, введення цих людей в робочу групу посилить координацію приватизації, "в тому числі політичну" і дозволить врахувати її соціальні наслідки.
Робоча група була створена розпорядженням уряду 27 червня цього року з метою координації дій органів виконавчої влади для забезпечення оперативного проведення приватизації підприємств, розгляду і узгодження персональних складів конкурсних комісій і умов проведення продажу.
Крім голови - прем'єр-міністра, в її склад входять перший віце-прем'єр і віце-прем'єр з питань економіки, голова ФДМ, міністри економіки, фінансів, палива і енергетики, промислової політики, голови Антимонопольного комітету і Державної податкової адміністрації.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: