"Індустріальний союз Донбасу" виграв конкурс з продажу Харцизького трубного заводу

Понеділок, 27 серпня 2001, 18:43
Компанія "Індустріальний союз Донбасу" перемогла в конкурсі з продажу 76-відсоткового пакету акцій Харцизького трубного заводу, повідомив у понеділок заступник голови Фонду держмайна Михайло Чечетов. Запропонована "ІСД" сума лише на 3,5 мільйона гривень вища за стартову ціну пакету акцій та становить 126 мільйонів гривень.

Чечетов повідомив, що компанія заявила про готовність "найближчим часом" перерахувати гроші за пакет акцій підприємства: якщо договір купівлі-продажу буде підписано у вівторок, то вже "наприкінці цього - початку наступного тижня" "ІСД" внесе проплату.

За словами Чечетова, у фінальній стадії конкурсу взяли участь "Індустріальний союз Донбасу" та "Інтерпайп". Він також повідомив, що РАТ "Газпром", серед основних покупців продукції підприємства – труб великих діаметрів – не брав участі в конкурсі.

Минулого року конкурс з продажу Харцизького трубного заводу було визнано таким, що не відбувся через відсутність заявок. Цього року стартову ціну пакету було знижено майже в 2,5 рази.

УНІАН

P.S. "ІСД" є однією з найбільших компаній не тільки в масштабі Донецького регіону, а і всієї України, і вважається близькою президенту футбольного клубу "Шахтар" Ринату Ахметову.

Читайте також:

"Донецький клан" упевнено входить у владу
"Донецький клан" - явище унікальне навіть в "клановій" системі української політики, бо, по-перше, останнім часом донеччани сконцентрували в своїх руках величезні фінансово-промислові ресурси, що дозволяють їм конкурувати з будь-якою із фінансово-політичних груп, що знаходяться на київському Олімпі, а, по-друге, про таку серйозну політичну силу і про її лідерів досі практично нічого не було відомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування