Лазаренко – єдиний українець, проти якого в США проводять розслідування

П'ятниця, 24 серпня 2001, 16:42
У США проводиться розслідування тільки проти Павла Лазаренка, і жодних інших розслідувань щодо високих посадових осіб України не ведеться, заявив посол США Карлос Паскуаль на прес-конференції в п'ятницю.

Заступник державного секретаря США з європейських питань Елізабет Джоунс, відповідаючи на питання журналістів, заявила, що їй нічого не відомо про те, що в США проводяться якісь розслідування відносно інших високопоставлених чиновників.

Таким чином американські дипломати прокоментували питання журналістів щодо повідомлень, які з'явилися про те, що Міністерство юстиції США нібито почало розслідування по відношенню до 5 високопосадових чиновників з оточення президента Кучми в зв'язку з перевищенням ними службових повноважень.

На прес-конференції в п'ятницю заступник держсекретаря США також повідомив, що Україна "має виглядати як Європа в її законодавстві і в плані підтримки демократії і конкурентного ринку". При цьому Елізабет Джоунс заявила, що Україна є важливим партнером США і Штати "вірять в її європейську долю".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування