Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві Чорномирдіна гроші не цікавлять

Четвер, 16 серпня 2001, 12:38
Златоуст Чорномирдін, якому доля доручила представляти інтереси Росії в Україні, назвав причину, через яку він на сьомому десятку життя став дипломатом. "Я погодився відразу, тому що це – Україна. Я ніколи б в житті послом нікуди не пішов".

Крім того, зважуючись на переїзд до Києва, Чорномирдін думав про почуття Кучми. Він відразу попросив президента Росії Путіна подзвонити українському "гаранту" і сказати про це призначення: "Як він сприйме, чи захоче він". "Дружба з Леонідом Кучмою наклала велику відповідальність – що б я не робив, я розумію, що це буде відбиватися не тільки на наших особистих відносинах, але і на державних".

Чергові прозріння від імпозантного посла можна буде прочитати в найближчому номері глянцевого розважального журналу зі скромною назвою "Супермен". За відповідями Чорномирдіна, він чітко підпадає під це визначення. "Я не знаю, що таке втома. Раніше, повертаючись з роботи додому, брав папери, працював з ними, і тепер за звичкою беру, але обсяг не той", - відповідь Чорномирдіна на питання, чи "вистачає здоров'я" на активну роботу (все-таки 63 роки ...).

Крім того, дипломат-пенсіонер зізнався, що завжди відчував себе лідером і ніколи не мав великих поразок в житті. Такий характер чемпіона у посла сформувався під впливом фізичної праці та занять спортом. Велику роль на початку його життєвого шляху зіграв Чорномирдін-старший. "Батько був головним в сім'ї і мав великий авторитет. Він ніколи не застосовував до нас силових методів виховання. Я своїх синів виховав так само". Як виявилося, і майбутній посол, ще не підозрюючи про такий поворот своєї кар'єри, був дипломатом в родині: "Відлупцювати – не метод, тому що це ще більше розлючує і віддаляє".

Режим дня у посла – як зі сторінок журналу "Фізкультура і спорт". З його слів, ранок починається із зарядки, короткої сауни "до розігрівання" і душу, після чого дипломат прямує на роботу. (Все це добре, але чи може хтось пояснити, що це за явище таке – "коротка сауна".)

З зеленим змієм у Чорномирдіна відносини ділові. Посол розказав, що вживає спиртні напої "за обстановкою, по роботі". "А просто так – немає часу і нема чого".

Чорномирдін також зізнався, що, збираючись до Києва, він не розраховував, що ця місія якось позитивно відіб'ється на його портмоне. Його попередили, що запропонують "негрошову посаду". "Давай подивимося, що це за посада, і коли сказали, я погодився", - відповів посол.

Розповідаючи про нинішню свою посаду, Чорномирдін повідомив, що він "уявляв роботу в посольстві" і знав, що відбувалося в Україні. Далі – дипломатичні реверанси: "Я бачив і розумів, що відбувалося тут і що відбувалося між нами. Розумів, що нам треба щось робити. Часто там, в Росії, ми у всьому звинувачуємо Україну, себе-то ми ні в чому не винимо, тому що ми звикли, що до нас всі прийдуть... Ні, до нас не прийдуть і не повинні приходити. Ми повинні з усіма працювати на рівних".

Вершиною компліментарної частини інтерв'ю стала фраза "без України економіку Росії не підняти". "Ми [в Росії] можемо самі зробити літак, але тоді треба побудувати такі ж, як в Україні, потужні заводи, адже наші основні літаки обладнані українськими двигунами. Але чи треба сьогодні гатити в це гроші?".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування