Медведчук порадив Кучмі реально дивитися на речі

Середа, 4 липня 2001, 19:50
Віктор Медведчук повідомив у середу, що в ході поточної сесії парламенту "немає жодної можливості" прийняти Податковий кодекс, навіть якщо продовжити цю сесію на два тижні. З такою заявою перший віце-спікер виступив через добу після листа Кучми керівникам парламенту і уряду, де він попросив зробити "все необхідне" для прийняття кодексу до кінця сесії.

На думку Медведчука, Верховна Рада спільно з Кабінетом міністрів може доопрацювати і прийняти загалом Податковий кодекс України до кінця року.

Свою думку і її невідповідність строкам, відведеним Кучмою, перший віце-спікер аргументував тим, що Податковий кодекс є "стратегічним і всеохоплюючим документом, який не можна прийняти просто так ні за два тижні, ні за місяць".

Альтернативний шлях, запропонований Медведчуком – поступова реалізація податкової політики шляхом внесення змін до податкового законодавства. На його думку, 5 або 12 липня може бути прийнятий так званий "малий" податковий кодекс.

Верховна Рада може його прийняти у першому читанні вже в цей четвер, якщо до ранку цього дня представникам парламенту і уряду вдасться узгодити пов'язаний з цим ряд питань, вважає перший віце-спікер.

Зі слів Медведчука, йдеться про необхідність узгодження прийняття одночасно у першому читанні законопроекту (№6140), що передбачає зміни до податкового законодавства, зокрема, щодо зниження ставок по податках на додану вартість, на прибуток підприємств і на прибутки фізичних осіб, з прийняттям постанови парламенту, що гарантує скасування ряду податкових пільг в майбутньому при остаточному прийнятті "малого податкового кодексу".

Зі слів прем'єра Кінаха, другого співголовуючого консультативної ради Верховної Ради і уряду, парламентська сторона погодилася із запропонованою урядом шкалою оподаткування прибутків громадян.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування