У штабі Ющенка думають, як об'єднати 2 блоки – центристів і правих

Середа, 4 липня 2001, 18:20
Народний депутат України, представник президента у Верховній Раді Роман Безсмертний не виключає, що екс-прем’єр Віктор Ющенко піде на наступні вибори, очоливши блок, який об’єднає представників різних політичних течій - тобто блок з 20 відомих прізвищ.

Сьогодні в оточенні Ющенка працюють над концепцією, яка дозволяє реалізувати, так би мовити, об’єднання двох блоків, зокрема правого та центристського, пояснив в інтерв’ю УНІАН Безсмертний. Ця концепція передбачає, що сформується список певних лідерів, які є носіями певних блоків одночасно. Депутат припускає, що ця концепція може спрацювати. Він зазначив, що на Заході така концепція поширена. Зокрема, формується список з числа двох десятків прізвищ відомих осіб, що, на його думку, дозволить безболісно об’єднати різні блоки.

Водночас Безсмертний наголосив, що знає точно, що "великого об’єднання не відбудеться". На його думку, спрацює принцип взаємного поборення, оскільки Україна, за його словами, має великий політичний спектр "від червоного до жовтого". Він зазначив, що багато залежить від того, як Ющенко визначиться у питанні, яке він задав Безсмертному, "на яке я відповіді не дав і досі". За словами Безсмертного, питання звучало так: "Чи може він працювати з тими, хто працював проти нього як прем’єра, і чи може він не працювати з тими, хто його завжди підтримував?".

На думку депутата, об’єднати ці сили можливо, але шкідливо з точки зору результату. Водночас іти роз’єднано, за словами депутата, - означає ставити перед Ющенком складну дилему, тому що і в одному, і в другому середовищі є люди, які завжди його підтримують, і є люди, яких він би дуже хотів залучити до свого середовища, які сподіваються на його активну участь у їхніх блоках.

Безсмертний висловив думку, що рішення Ющенка здебільшого залежатиме від того, наскільки ці люди будуть наполегливі та переконливі.

При цьому Безсмертний наголосив, що Ющенко сьогодні самодостатній політик "з усіма позитивними і негативними факторами в його політичному іміджі". Народний депутат вважає, що це особиста справа Ющенка - "вирішувати, який блок йому очолити і чи взагалі очолювати будь-що".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування