Кінах дав нереальне доручення

Середа, 4 липня 2001, 16:38
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах доручив керівникам регіонів погасити заборгованість по зарплатах бюджетникам протягом тижня, до 10 липня. Міністр праці і соціальної політики України Іван Сахань вважає, що це не реально.

Доручення давалися під час республіканської селекторної наради з питань погашення заборгованості з зарплат і інших соціальних виплат. Нарада проводилася в офісі Генеральної дирекції ВАТ "Укртелеком" і була забезпечена телекомунікаційними засобами зв'язку цього підприємства. Це дозволило провести нараду з керівниками всіх регіонів одночасно.

Якщо заборгованість не буде погашена своєчасно без пояснення причин , керівники цих регіонів будуть нести персональну відповідальність, до них будуть застосовані "конкретні жорсткі заходи", попередив прем'єр.

Сахань стверджує, що до кінця 2001 року в Україні не вдасться погасити існуючу заборгованість по зарплаті в економіці, якщо збережуться темпи її погашення перших п'яти місяців нинішнього року.

Згідно з даними Мінпраці і соціальної політики, за станом на 10 червня загальна заборгованість по зарплаті в економіці України становила 4,489 млрд. грн., заборгованість з зарплати в бюджетній сфері - 146,2 млн. грн., з виплат держдопомоги сім'ям з дітьми за станом на 2 липня - 9,1 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування