Електорат КПРС знаходиться "в абсолютно інертному стані"

Понеділок, 30 липня 2001, 14:34
Лідер Комуністичної партії робітників і селян, народний депутат Олександр Яковенко (позафракційний) відкидає обвинувачення в розкольництві лівого руху в Україні.

На прес-конференції у Києві 30 липня Яковенко повідомив, що КПРС має намір взяти участь у майбутніх виборах, однак при цьому не буде претендувати на електорат Компартії України. З його слів, їхній електорат складає близько 5 млн. чоловік, які розчарувалися в Комуністичній партії України і знаходяться "в абсолютно інертному стані".

Лідер КПРС повідомив, що партія ще не визначилася, чи піде вона самостійно на майбутні вибори, чи у блоці з іншими партіями. Однак зазначив, що вже сім партій заявили про бажання співпрацювати з КПРС, не назвавши жодної із них.
КПРС зареєстрована 30 березня цього року. Має регіональні організації в 24 областях України, і на сьогодні нараховує близько 31 тисячі членів.

Мета створення партії - "усунення від влади привілейованих кланів методами
пропаганди і політичної боротьби, підкорення цих кланів диктатурі відродженого пролетаріату в формі диктатури трудового народу, встановлення повного соціалістичного суспільства без кланів і держави". Партія створена для того, щоб насправді захищати інтереси трудового народу, відзначив її лідер.

Крім того, КПРС бачить своїм завданням "перейти від Союзу слов'янських народів до Союзу радянських соціалістичних республік".



"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування