Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Лівий центр" вимагає створити слідчу комісію для перевірки діяльності банку "Україна"

Вівторок, 3 липня 2001, 13:35
Фракція виборчого блоку соціалістів і селян "Лівий центр" вимагає негайного створення тимчасової слідчої комісії парламенту для перевірки діяльності правління Агробанку "Україна". Комісія має виявити збитки, завдані державі, юридичним та фізичним особам (особливо сільськогосподарським підприємствам, які були засновниками банку). За результатами її діяльності Прокуратура та інші органи влади мають вжити заходів до винних у банкрутстві банку, захисту його клієнтів, в першу чергу сільгоспвиробників і сільських рад.

Фракція звертає увагу, що знищений за останні роки основний банк на селі – Агробанк "Україна" - не тільки став головною кредитною установою для селян, а й перетворився для них у ще одну пастку.

"Сьогодні Мінфін намагається проштовхнути Закон "Про випуск облігацій внутрішньої державної позики в обмін на активи Агробанку "Україна", на активи, яких фактично не існує, вони розграбовані… Як видно з деяких документів, левову частку кредитів не повернули люди, зокрема й низка народних депутатів, які причетні до управління банком в останні роки. А тепер вишукуються засоби захисту шахраїв і пройдисвітів, в тому числі підтримуваних Президентом України", говориться у заяві "Лівого центру".


Фракція попереджає, що "без зміни нинішнього курсу, прийняття і реалізації передбачених Конституцією Основних засад внутрішньої і зовнішньої політики України краще не стане ні в селі, ні загалом у країні". "Винні у банкрутстві банку "Україна" повинні відповідати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування