Відразу 140 чернігівчан звернулися до посла США з проханням про політичний притулок

Середа, 18 липня 2001, 11:44
Сто сорок торговців центрального ринку Чернігова звернулися до посольства Сполучених Штатів у Києві з проханням про надання політичного притулку за океаном.

Торговці дісталися Києва у вівторок на автобусах, а їхніх представників прийняв перший секретар посольства США Джон Моганко.

Делегація підприємців "Чернігівщина" передала листа на ім'я посла США в Україні Карлоса Паскуаля. Дипломат незабаром має відвідати Чернігів, щоб, як повідомили в дипломатичній місії, розібратися в ситуації.

Торговці вважають, що їхні права порушуються у тому, що вони не можуть вільно займатися малим бізнесом та торгівлею в Україні.

Вони звинувачують місцеву владу в створенні бюрократичних перешкод та великій кількості перевірок на ринках. Раніше торговці Чернігова висловлювали свій протест, перекриваючи вулиці міста, вони також виставляли пікет біля адміністрації президента у Києві.

Звернення чернігівців є першим випадком масового звернення до США за притулком з приводу неможливості ведення приватного бізнесу в Україні.

Українська служба Бі-Бі-Сі


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування