Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В адміністрації президента не згодні з тим, що візит Литвина до Вашингтону провалився

Вівторок, 10 липня 2001, 12:29
"Візит Володимира Литвина до США був не просто вдалим, а надзвичайно вдалим", - заявляють в адміністрації президента у відповідь на протилежну думку директора американської організації "Міжнародний центр" Ліндсея Меттісона.

Керівник Головного управління з питань зовнішньої політики президентської адміністрації Андрій Фіалко зазначив, що йому невідомі ця організація і її керівник, "тим більше - джерела інформації, якими він користується". "Так само, як і рівень американських експертів, з якими зустрічалися український політолог Томенко і народний депутат Жир".

"Як безпосередній учасник зустрічей глави адміністрації президента у Вашингтоні з керівництвом Держдепартаменту, Ради національної безпеки, інших органів виконавчої влади США, можу з відповідальністю свідчити: переговори були надзвичайно корисними і конструктивними, сприяли кращому розумінню позицій сторін. Візит Володимира Литвина до США був не просто вдалим, а надзвичайно вдалим", - говорить Фіалко.

На його думку, "позитивна оцінка" результатів візиту розділяється і американською стороною. "Про це свідчить, зокрема, і реалізація досягнутих домовленостей про продовження контактів на високому рівні". Фіалко підтвердив, що "найближчим часом у Києві буде продовжено розпочатий у Вашингтоні плідний діалог" з радником президента США з питань національної безпеки Кондолізою Райс і координатором Держдепартаменту США з питань нових незалежних держав Уїльямом Тейлором.

"Погодьтеся, після невдалого візиту навряд чи виникла б потреба у розвитку контактів", - сказав Фіалко.

За матеріалами Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування