Кінах вперше говорить про справу Гонгадзе

Вівторок, 26 червня 2001, 17:42
Уряд України працюватиме над завершенням незалежного розслідування справи Георгія Гонгадзе, щоб винні в смерті журналіста понесли покарання згідно з чинним законодавством.

Про це заявив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, який зараз знаходиться в Люксембурзі, де бере участь у засіданні Ради з питань співпраці між Україною і ЄС.

Невідомо, яким чином уряд над цим працюватиме, якщо врахувати, що всі силові міністри, в тому числі Генпрокурор, знаходяться під безпосереднім керівництвом Кучми. І прем'єр-міністр не має жодних повноважень з контролю над ними.

Кінах - один з небагатьох чиновників, хто признається, що знав журналіста Георгія Гонгадзе особисто і разом з ним "працював багато років".

Журналісти поцікавилися взагалі ситуацією зі свободою слова в Україні, на що Кінах відповів, що на засіданні обговорювався блок питань стосовно цієї проблеми, а також посилення захисту прав людини в Україні.

Ці питання є одним з пріоритетних напрямків, які будуть визначати, зокрема, можливість інтеграції України до європейської економічної та політичної системи, додав Кінах.

За словами прем'єра, українська делегація запропонувала ЄС активізувати взаємну роботу із стажування українських журналістів в країнах-членах Євросоюзу, провести роботу з трансляції на українській території телеканалу "Євроньюс", а також "об'єднати спільні зусилля із створення ефективної системи захисту журналістів в Україні".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування