Увага! Ненормативне слово

Понеділок, 25 червня 2001, 21:09
У "Граней" з'явився двійник, зміст якого відрізняється від традиційних "Граней" Луценка, Коробової, Погорєлової та Джангірова як Кучма від Папи Римського. Однак це не альтернативний бюлетень для органів влади, а газета з новим змістом у старій обгортці, яка активно розповсюджується на вулицях Києва. У нормальних "Гранях" появу підозрілого тезки пов'язують з відголосками політичного неспокою та передчуттям близьких виборів.

"З сумом мусимо повідомити вас, що в Києві почали розповсюджувати газету "Грані", зміст якої повністю відображає прагнення пінчуків-деркачів відмити безнадійно збезчещену репутацію президента Л.Кучми. Безсоромно використовуючи авторитет нашого опозиційного видання, шеф-редактор нового спецпроекту кримінальної влади розповідає про те, що опозиція в Україні замовна, продажна тощо. Особливо цинічним є використання провокаторами імені Ірини Погорєлової під нищівно процензурованою статтею з нашого видання. Відповідний позов з нашого боку не забариться. А наразі ми можемо констатувати: Кучма і кучманоїди ожили і зайнялися звичною для себе справою, продовжуючи практику фальшивих газет з назвами опозиційних видань. Громадяни! Аби уникнути вживання фальсифікату, пам'ятайте: справжня горілка "Холодний яр" – тільки з надписом Косарівського заводу на кришечці; справжній кетчуп "Довгань" – тільки з портретом на упаковці; справжні "Грані" – тільки з Т.Коробовою, І.Погорєловою, О.Ансімовою, О.Матюшенком і гаслом – "За Україну без Кучми!". З таким зверненням до читачів "колективу редакції" вийшли традиційні опозиційні "Грані". Які зараз до назви додали слово "плюс".

Як пояснив УП Юрій Луценко, зараз існує дві газети – "Грані" і "Грані плюс", а сам він є редактором другого проекту. За його словами, власник "старих" "Граней" Віктор Воротніков, на якого "було зареєстровано видання", кілька місяців тому "звільнив весь колектив газети". "Напевно, йому стало цікавіше працювати з тими, хто більше платить", - пояснив Луценко. Відповідь на запитання, хто саме почав "платити", він порадив шукати у зверненні до читачів: "Деркачі-пінчуки". Свій букет характеристик Воротнікову видала постійний автор традиційних опозиційних "Граней" (а тепер "Граней плюс") Тетяна Коробова: "Людина неадекватна, в зв'язку з цим є завищеною самооцінка, хотів, щоб з ним рахувалися; п'яте колесо у воза, дрібна сошка, ніхто".

Врешті решт колектив пішов і заснував власне видання "Грані плюс", а право на торгівельну марку "Грані" залишилося у Воротнікова. І все б нічого, але, за словами Луценка, в останньому числі "Граней" Воротнікова вийшов "нищівно процензурований, підрізаний" матеріал звільненого автора Ірини Погорєлової. За кілька днів до виходу із друку опозиційні "Грані плюс" розміщують статті у інтернеті за старою адресою www.grani.kiev.ua. Саме там, на думку Луценка, прокучмістські "Грані" взяли статтю Погорєлової. В підсумку у непідготовленого до таких перипетій читача може сформуватися глибокомаразматичне враження, що раптово прокучмістськими стали старі "Грані" (адже там є Погорєлова, а значить, мають бути і Коробова з Луценком).

Одним словом, хтось робить "підлі такі речі", пояснила Коробова, "яких ми у передвиборну кампанію надивилися". "Пани, розуміючи, що події прискорюються, і використовують ті схеми, що вже були раніше напрацьовані [під час передвиборних перегонів 1999, наприклад, сотнями тисяч у наклад виходили підробки під опозиційні "Сільські вісті"]. Закладають лайно, яке вже було використане. Люди низькі, підлі та боягузливі, чесно воювати з відкритим забралом не вміють". Є у Коробової і адреса, де треба шукати замовників цієї дезінформації: "Це - оточення президента, прихильники президента". Хоча, за її ж словами, "і президент їм до одного місця", бо він є маріонеткою у їх руках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування