Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш вивчив слово "Ukraine"

П'ятниця, 15 червня 2001, 19:32
Американський президент Джордж Буш наблизився на мінімальну відстань до українського кордону. В п'ятницю він побував у Польщі, де у Варшаві зустрічався з тамтешнім президентом, Александром Кваснєвським. Вони говорили і про Україну.

У польській столиці слабкий в географії Буш, напевно, встановив власний рекорд з кількості речень, публічно сказаних про Україну. Як приклад для наслідування він навів Польщу – Буш заявив, що у виборі шляху розвитку та у розв'язанні низки проблем Київ міг би скористатися досвідом Польщі.

"Польща відігравала, дякуючи ролі президента, вельми важливу роль для України, - передає слова американського президента українська служба Бі-Бі-Сі. - Україна є перехідною країною. Польща і Сполучені Штати та інші європейські держави повинні працювати з Україною, аби допомогти їй зробити правильні рішення і правильний вибір у майбутньому. Цими рішеннями є свобода, демократія і відкриті ринки - такі ж саме цінності, що поділяє сусід України - Польща".

Проходячи вздовж ряду послів іноземних держав у Польщі, які зібралися привітати американського президента, Буш зупинився і перекинувся кількома фразами із послом України Дмитром Павличком. Про що вони говорили – невідомо.

А днем раніше президенти США та країн ЄС у спільній заяві нагадали Україні про необхідність дати "позитивну і прозору відповідь на їхню стурбованість з приводу прав людини, незалежних засобів масової інформації і вільних виборів". Стурбованість ця відображена однією з пропозицій у заяві за підсумками зустрічі у Гетеборзі (Швеція). В цьому документі висловлена позиція лідерів США та країн ЄС на теперішнє і майбутнє Європи.

Президенти також заявили про підтримку "незалежної, суверенної України та її тісних зв'язків з трансатлантичним співтовариством", передає Американське інформаційне агентство.

А ще одним днем раніше, у середу в Брюсселі на засіданні Ради НАТО Буш сказав, що "ми повинні розширювати співпрацю з нашими партнерами НАТО, включаючи Росію і Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: