Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК відмовила ще двом групам ініціаторів референдуму

Понеділок, 11 червня 2001, 13:57
Центрвиборчком не буде реєструвати ініціативні групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо відставки Кучми з Решетилівського району Полтавської області та з міста Тернополя. Таке рішення було прийняте в понеділок на засіданні ЦВК.

Член ЦВК Олександр Гашицький, докладаючи з питання про реєстрацію ініціативної групи Решетилівського району Полтавської області, зокрема зазначив, що документи щодо проведення зборів про реєстрацію ініціативної групи не відповідають закону, а самі збори проведені також з порушенням чинного законодавства.

"У протоколі зборів, який складений поверхово, навіть не вказаний предмет обговорення", - сказав він. Гашицький також зазначив, що в порядку денному не вказане питання про доцільність проведення референдуму. "Обговорювалося питання проведення референдуму, а не його доцільність", - підкреслив він.

Крім того, вважає член ЦВК, в порушення закону, згідно з яким для реєстрації ініціативної групи в Центрвиборком надається зобов'язання з підписами членів ініціативної групи, в даному зобов'язанні відсутній підпис одного члена цієї групи.

У протоколі також відсутній виклад змісту виступів, з документа не можна зробити висновок про те, як проходило обговорення і прийняття рішень з даних питань, зазначив він.

Гашицький також повідомив, що питання, які виносяться ініціативною групою на всеукраїнський референдум, за своїм змістом не можуть бути предметом всеукраїнського референдуму, оскільки "не передбачають прийняття рішень про внесення змін і доповнень в Конституцію України, прийняття змін і скасування в закони України або їх окремі положення".

Член ЦВК Олександр Нельга, виступаючи з питання про представлення Тернопільського міського голови про реєстрацію ініціативної групи щодо всеукраїнського референдуму, також зазначив численні порушення вимог закону в документах щодо проведення зборів і зазначив, що питання, які виносяться на всеукраїнський референдум, не можуть бути предметом всеукраїнського референдуму.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування