Кінах на самміті СНД "однозначно" за незалежність України

Четвер, 31 травня 2001, 16:23
Зовнішньополітична презентація Кінаха відбулася в четвер на самміті прем'єрів країн СНД у Мінську. Як і у Києві, новий глава уряду на слизьке питання про вибір між прозахідною або проросійською політиками України відповів традиційно: "Ми будемо проводити насамперед проукраїнську політику".

"У цей час такі поняття, як прозахідний, проросійський або проамериканський напрям політики, мають бути забуті. Головна функція кожної держави – це просування своїх інтересів, і будь-який уряд має відстоювати передусім свої інтереси прозорими методами на основі рівноправної ринкової конкуренції", - "підкреслив" Кинах.

Відповідаючи на питання журналістів про можливість вступу України до Союзу Білорусії і Росії, Кінах сказав, що "в світі немає ізольованих економік і альтернативи інтеграції економіки України і Білорусії в європейську систему немає". "Не можна надміру політизувати ці питання. Я хотів би, щоб ми розглядали питання співпраці, в тому числі і в рамках СНД, на основі однозначного існування незалежності України, Білорусії і Росії".

У рамках мінського самміту мають відбудуться двосторонні зустрічі нового глави українського уряду з прем'єр-міністрами Білорусії, Росії, Казахстану і Молдавії.

Українська делегація на самміті збирається активно сприяти прискоренню створення зони вільної торгівлі країн СНД. Важливими для України будуть питання, які сприятимуть розв'язанню соціально-економічних проблем, пов'язаних із закриттям Чорнобильської атомної електростанції. На рівні глав уряду Україна має намір підписати 15 документів.

За матеріалами РІА "Новости", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування