Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Циклоп" – смертельно хвора людина"

Середа, 16 травня 2001, 13:34
"Розкриття" справи Гонгадзе в опозиційних колах викликало ще більше питань – тепер до самого керівника МВС Смирнова.

Кримінальну справу розслідує Генеральна прокуратура, а СБУ проводить оперативно-розшукові заходи, "тому виникає питання, чому керівник Міністерства внутрішніх справ коментує цю справу?", - відповів питанням на питання журналістів депутат Олександр Жир, член комісії парламенту щодо справи Гонгадзе.

"Ми не в перший раз стикаємося з обставинами, коли міністр внутрішніх справ дозволяє собі робити висновки до завершення кримінальної справи". У той же час депутат також зазначив, що слідчий або прокурор, який здійснює нагляд за розслідуванням справи, не доручали будь-кому розповсюджувати матеріали слідства.

На думку Жира, у всьому цьому більше політичного підтексту, а, на його думку, втягування силових відомств в політику недопустиме, передає слова депутата Інтерфакс-Україна.

Версія злочину базувалася на свідченні "головного свідка – кримінального авторитету "Циклопа", а він, будучи смертельно хворою людиною, залежить від знеболюючих засобів. "Я так розумію, що якщо боляче, то можна свідчити будь-що, лише б зробили укол", - розкрив свою версію Володимир Філенко, який додав: "Поки що все шито білими нитками".

Філенко також запитав, чому Смірнов так упевнено заявляє про хуліганські мотиви вбивства, і чому подібну заяву зробив міністр внутрішніх справ, якщо справу веде Генеральна прокуратура. І взагалі, у нього немає особливої довіри до міністра внутрішніх справ після подій 9 березня у Києві.

"Смішно, соромно і жахливо" через заяву Смірнова лідеру Соціалістичної партії України Олександру Морозу. "Смішно, тому що інформація виходить від міліції, хоч слідство ведуть прокуратура і СБУ. Соромно, тому що міністерство в особі його перших керівників настільки забрехалося в цій справі, що тепер треба зібрати все в купу", - сказав він.

Мороз також зазначив, що залишається безліч питань, на які необхідно давати відповіді. Серед всього йому дивно було чути повідомлення про ніби знайдену у вбивць карту, в якій вказане місце поховання Георгія Гонгадзе. І, знову ж спитав журналістів Мороз, "який сенс їм було вести тіло на таку відстань?" – понад 100 кілометрів від Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування