Медведчук поставив "двійку" Ющенку

Понеділок, 9 квітня 2001, 18:36
Однак для звільнення Ющенка оцінки "незадовільно" навіть від всієї Верховної Ради буде замало – треба зібрати 150 підписів для початку розгляду питання про відповідальність уряду.

Про те, чи пішов процес, перший віце-спікер Віктор Медведчук не знає – він говорить, що офіційною інформацією він не володіє. Але про всяк випадок повідомив, що після того, як півтори сотні автографів будуть зібрані, це питання 226 голосами вноситься в порядок денний. І після цього Верховна Рада повинна не раніше чим через 5, і не пізніше ніж через 10 днів розглянути питання по суті – відправити чи ні уряд у відставку.

А поки Медведчук нагадав, що 10 квітня завершується термін "недоторканості" Кабінету міністрів. Кажучи не тільки про свою особисту позицію, а про думку фракції СДПУ (о), перший віце-спікер повідомив, що щодо відношення до діючого Кабміну та визначиться на засіданні політбюро в п'ятницю.

А поки фракція точно знає, що не буде підписувати політичну угоду між Кабміном і більшістю. Таким чином Медведчук помстився Рухам Удовенка і Костенка, а також фракціям "Реформи-конгрес" і "Батьківщина" за бойкот при голосуванні закону "Про політичну більшість і опозицію". Це голосування він назвав "моніторингом відношення" до більшості. І те, що ця четвірка не підтримала законопроект у першому читанні, за Медведчуком означає, що "декларується одне, а робиться – інше".

Він також підтвердив, що "Трудова Україна" вважає недоцільною свою участь в роботі координаційної ради більшості доти, поки не будуть "поставлені крапки над "i" відносної самої більшості.

Однак, не дивлячись на таку прикру інформацію, Медведчук все одно вважає, що парламентська більшість не припинила свого існування. І після перереєстрації до неї ввійдуть ті ж фракції, які входили й раніше. Зі слів Медведчука, йому не відома тільки позиція "Батькивщина".

Керівник фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов в суботу увечері в інтерв'ю УП пішов від відповіді щодо участі/неучасті в більшості. З його слів, вона вже все одно не існує, і вчинок "Трудової України" це підтвердив в черговий раз.

По суті Медведчук підтвердив достовірність прогнозу Томенка про незавидну роль Ющенка після звіту 17 квітня. Про варіант, який, найвірогідніше, в результаті буде реалізований після всіх цих складних процесів, читайте тут:

Ющенко – претендент на роль маріонетки
Уряд Ющенка залишиться і після 17 квітня, але це буде слабкий уряд, вважає Микола Томенко. Політична угода підписана не буде. А Кучма скаже щось на зразок: "Уряд Ющенка – гірше з усіх, але ми вимушені його підтримати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування