Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Дядя Вітя, дєржись!"

П'ятниця, 6 квітня 2001, 20:29
Ющенко в черговий раз прийшов на "Новий канал" поспілкуватися з "чарівною Іванною Найдою" та народом. У відповідь отримав усмішку ведучої та побажання від настирливого глядача під невеликим градусом, який додзвонився до студії та побажав "дяді Віті" успіхів. Сам Ющенко дав зрозуміти, що не ставатиме на чийсь бік у політичному конфлікті.

На прохання ведучої прокоментувати нещодавню заяву Мороза про те, що "Ющенка треба зберегти на посаді прем'єра як технологічну умову відставки Кучми", сам герой відповів несподівано різко – хоч і мирним голосом.

"Мені незручно продовжувати ту форму, коли задається дурне запитання, а потім чекають дурну відповідь на нього. Я переконаний – якщо відкрити громадянину вікно і подивитися на вулицю, і запропонувати повернутися у кризу 1993-95 років… За любу стабільність треба платить, я не хочу, щоб наші громадяни розплачувалися соціальними стандартами".

 
Два Ющенка
 
"Якщо є проблеми" – розв'язувати їх Ющенко пропонує за допомогою "політичного регламенту" і "політичної процедури". "Робити уряд розмінною монетою, виступати пророком, яку роль належить виконувати... Я вважаю, що це бездарне завдання на сьогодні. Головна позиція – за допомогою силових зіткнень, дорогою політиканства ми не зможемо знайти правдиве розв'язання у ситуації. Уряд є острівком стабільності. Нас не втягли ні в ту, ні в іншу сторону, яка б деструктивно сказалася на роботі уряду". Але особисто лідеру соціалістів Ющенко запропонував жити за принципом "не судіть, і судимі не будете".

Свою гру в нейтралітет Ющенко продовжив, коли розповів про дзвінок до Тимошенко – як виявилось, до неї у лікарню він не ходив. "Я не мав зустрічі з Юлією Володимирівною. У нас була телефонна розмова, десь на другий–третій день після того, як її звільнили. І перше питання – як здоров'я, як вона себе почуває". На думку колишнього шефа екс-віце-прем'єра, "ті кроки, які чинять судові органи, дають можливість знайти в толерантній формі примирення, і політичні сили мають використати обставини, які зараз виникли з Юлією Тимошенко".

Ще один аргумент з шухляди опозиції – вимога Ющенка щодо звільнення Долганова. Сам прем'єр не відступається від своєї позиції: "Я думаю, що це політична площина дискусії, я глибоко переконаний, що державний канал повинен виконувати державне замовлення. Уряд фінансує, уряд кредитує канал і, вибачте, ми б хотіли проводити ту інформаційну політику, яка виходить із державних інтересів, а не від того з якими групами чи угрупованнями веде консультації сам пан Долганов".

Віктор Ющенко переконаний, що найближчим часом питання відставки Долганова буде врегульовано. А боротися з "серйозною PR-компанією" проти уряду Ющенко він буде "працею". "Подивіться на роботу уряду, подивіться на соціальні показники, на соціальний стан населення, зараз немає ані забастовок, ані страйків. Подивіться на стан шахтарів, запитайте пенсіонера, як він живе. Я не буду обирати механізми проти опонентів. Є спеціальні PR-кампанії, які використовують проти мене. Я не думаю, що мої інструменти є слабшими".

Щодо свого власного майбутнього, Ющенко вірить в продовження праці на нинішньому місці: "Я переконаний, що уряд робить свою роботу класно". Тому він буде "останнім, хто віритиме у реальність політичної угоди". Зараз, за словами Ющенка, "політично всі фракції підтвердили ту версію, яку будемо представляти Леоніду Даниловичу". В свою чергу прем'єр обіцяє після звіту уряду 17 квітня відправити Кучмі пропозиції щодо кадрової ротації в Кабміні – в контексті виконання економічних задач на 2001 рік.

А все, що відбувається в державі вже понад півроку, Ющенко в черговий раз назвав "черговим іспитом, з якого Україна вийде сильнішою". І відповідь буде, як думає прем'єр "блискучою та демократичною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування