Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадянський вчинок в недемократичному суспільстві

Середа, 7 березня 2001, 11:28
Три провідних українських журналісти - Ольга Герасимьюк, Юлія Мостова і Олександр Юрчук відмовляються від нагороди конкурсу "Людина року" у номінації "Журналіст року".

Всі троє номінантів на цю нагороду висловили вдячність всім, хто віддав за них свої голоси, але вважають "для себе неможливим прийняти ці нагороди".

"2000 року, за який і вручається премія, було вбито нашого колегу. Ми переконані, що журналістика-2000 завжди буде асоціюватися з ім'ям Георгія Гонгадзе. Його смерть примусила громадян країни перейти від пасивного невдоволення діями влади до реальних форм протесту. Країна отримала шанс, жорстоко перехворівши, стати демократичною і цивілізованою державою. На жаль, не тільки багато хто з політикыв, але і журналісти не хочуть цих змін", - зазначають журналісти у заяві з цього приводу.

"Ніколи ще в Україні такі поняття, як журналістська етика, незалежність і солідарність не піддавалися такій девальвації, як сьогодні. Тому ми, представники трьох абсолютно різних засобів масової інформації, закликаємо наших колег згадати про ці поняття, задуматися над тим, що втрачаємо саме головне - професіоналізм. Необхідно зберегти довіру глядачів і читачів, а також почуття власної гідності".

Автор і ведуча програми студії "1+1" Ольга Герасим'юк, заступник головного редактора тижневика "Дзеркало тижня" Юлія Мостова і головний редактор інтернет-видання "Версії.com" Олександр Юрчук стали лауреатами на звання кращого журналіста минулого року. Цю нагороду вже отримували Юлія Мостова і Сергій Рахманін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування