Демократія під знаком швабри

Субота, 24 березня 2001, 14:21
Своє останнє "прості" кримській землі від Леоніда Даниловича було несподіване. Доторкнувшись до вічних цінностей на будівництві Святовладимирського собору в Херсонесі, він раптом "заспівав", що "діалог потрібно вести з усіма політичними силами".

Не зрозуміло, чи варто сприймати слова Кучми буквально або при цьому варто робити гарну знижку на веселий настрій "гаранта" і "чемоданний настрій" перед поверненням у столицю. Або ж ФНП розгонистим рухом руки він просто викреслив із списку "політичних сил". У будь-якому випадку, дослівно цитата звучала так: "Те, що діалог потрібно вести з усіма політичними силами – це істина, бо всі ми є народ український, ми не можемо взяти і замінити на інший". І при цьому веселячі градуси в очах "гаранта" помічені не були! І він навіть погодився, що Україні треба було пройти через "це" – те, що нині відбувається в країні.

Заява про "діалог" могла б претендувати на історичну і бути доказом ефективності співбесіди Кучми в Кваснєвського. Однак за кілька хвилин до вимовлених слів "гарант" розповів, що він хоче зробити з опонентами: "Доброю мітлою – і, як сміття, убік". Піп, що слухав "златовуста" - також через кілька хвилин - благословив "гаранта" на діяння, повідомивши: "Церква свята з вами, віруючи з вами, Бог вам в усьому в допомогу". Батюшка навіть домовився з небесами про майбутнє для головного "тата" країни: "Упевнений, що кінець сприятливий прекрасний буде".

Ще один показовий момент, що став надбанням гласності в останні години перебування Кучми в Криму - це бажання українського "гаранта" запросити на футбол ще більшого "гаранта" бєларуського. І небажання останнього бачитися з Кучмою. Лукашенко, за зізнанням Леоніда Даниловича, після декількох днів пошуку на зв'язок так і не вийшов. "Він, як на мене, ховається", - зробив висновок Кучма. І тому щоки "гаранта" залишилися без поцілунків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування