Країна відпочине від Кучми

Субота, 10 березня 2001, 16:55
Ніч пішла Кучмі на шкоду - "гарант" знову вирішив, що він Бог і може вішати на своїх співгромадян ярлики. "Коричнева чума" - так тепер називається опозиція. Однак, усупереч погрозі "неофашистів", Кучма іде у відпустку. А на останок він попередив - "влада силу ще не застосовувала", а ОМОН просто захищав "прапор України".

Після поїздки на Закарпаття і співпереживання перед екраном телевізора столичному ОМОНу Кучма вирішив зануритися у світ прекрасного - він відвідав Кубок Дерюгіної з художньої гімнастики. Відірвавшись від піруетів обручів і стрічок, "гарант" вийшов до преси, щоб повідомити - після 9 березня влада все рівно буде і далі "рішуче" реагувати на події. Влада буде показувати, що вона влада - процитував сам себе "гарант". Як і 1 березня, після зносу наметового містечка, він попередив, що "сумнівів у цьому ні в кого не повинно бути".

Граціозні рухи і жіночі принадності чуток роздобрили Кучму - частинкою своїх повноважень "арбітра нації" він вирішив дати поділитися з народом. "Нехай люди своїми очима подивляться на ознаки тієї коричневої чуми, що у відповідній ситуації може бути в Україні".

"Гарант" додав, що всі лиха починаються з малого, навів у приклад відомий "мюнхенський путч" і згадав, що це ("мюнхенська змова"!!!) згодом привело до Другої світової війни. І тут знання історії підкачали Кучму - паралелі між 1923 і 1939 роком крім Вадима Долганова інші радянські фахівці не проводили.

Також Кучми повідомив, що "влада силу не застосовувала". Органи виконували свої обов'язки, у тому числі, перед адміністрацією президента, "щоб не допустити до прапора України і резиденції глави держави".

Однак основні слова пролунали потім - багатьох із тих, хто зібрався в п'ятницю біля пам'ятника Тарасуі Шевченку, він "узагалі людьми назвати не може". Чи можна це розцінювати як заклик поводитися з ними як із собаками - "гаранту" таке питання задати не наважився ніхто.

"Коли я бачу поруч Мороза, УНА-УНСО й інших, я цього не сприймаю", - заявив Кучма, додавши, що нормальна людина зрозуміти це не може. А запропонований опозицією шлях рішення проблем "не прийнятен для України", виніс вирок Кучма.

Він підкреслив, що вся правоохоронна система, політична еліта повинні дати відповідну оцінку цим подіям. "Якщо політичний бомонд буде не здатний дати відповідну оцінку, то в нас його просто немає", - заявив він.

Але, видно, те, що відбувається, залишає вже дуже великі подряпини та шрами на серці Кучми. "Я прямо зараз їду в аеропорт", - заявив Кучма після церемонії відкриття Кубка Дерюгіної. Відпустку проводити він буде в Криму. Скільки триватиме відпочинок - "гарант" не знає. "Як життя покаже".

Він додав, що "не може сказати, що це буде відпустка", оскільки "як такої, відпустки в президента не буває". Кучма повідомив, що до нього увесь час буде надходити пошта, "увесь час буде необхідно сидіти на телефоні", планується багато зустрічей.

Але головні, ледь не таємні бажання в Кучми досить несподівані: "Хочу, насамперед, выспатися". Відпочинемо і ми з вами, як говорять футбольні коментатори перед перервою у футбольному матчі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування