У команді реформаторів – свіжа кров

Субота, 3 лютого 2001, 18:54
6 лютого відбудеться представлення "кількох" нових міністрів. На це сподівається Ющенко – він вважає цю дату орієнтовною. Кандидатури з Кучмою вже "обговорені", і тепер все залежить від появі підпису "гаранта" на відповідних указах.

Прізвища як тих, кого звільняють, так і новачків Ющенко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна не назвав. У той же час він повідомив про буде ще одне нововведення в уряді – на думку прем'єра, Кучма підтримав введення тимчасової посади міністра без портфеля, який би відповідав за проведення реформ.

Посада "міністр без портфеля" не буде тотожною посаді "міністр Кабінету міністрів", який просто був завгоспом уряду. Новий член Кабмінууряду буде займатися абсолютно іншим – "реалізацією конкретної задачі – або з пенсійної, або з адміністративної реформи, або з реформу якогось аналогічного блоку".

Також в посилення позицій Дубини в секретаріаті Кабміну створений департамент розвитку реального сектора економіки. Ним призначений Костянтин Петров, який паралельно буде заступником Лисицкого – урядового секретаря Кабміну.

Ще одне рішення Ющенко прийняв щод екс-керівника "Енергоатома" Недашковського, якого тиждень тому змінив Нігматуллін, що також керував компанією в уряді Пустовойтенко. Недашковського призначать першим віце-президентом компанії з правом підпису господарських і фінансових документів.

Також в суботу Ющенко повідомив про пріоритетні завдання уряду в 2001 році. Прем'єр ними бачить "подальше зміцнення бюджетної дисципліни, створення сприятливого економічного клімату, який би давав перспективи для розвитку малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць, розв'язання проблем соціальної політики". Ющенко спеціально вже наступного тижня має зустрітися з кожним міністром, щоб заслухати його "амбіційну програму" на рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування