Зранку – закони, увечері – коаліція

Понеділок, 26 лютого 2001, 20:01
Ющенко встув у дискусію. У відповідь на ультиматум Медведчука прем'єр перевів стрілки на Верховну Раду, щоб та сама проявила ініціативу і підготувала закон про коаліцію. І взагалі, час міняти "механізми політичного управління" – для профілактики виникнення криз.

"Передусім, потрібно законодавчо забезпечити цей процес, а потім перейти до персонального складу майбутньої коаліції", - заявив прем'єр щодо перспектив створення коаліційного уряду під час зустрічі з віце-спікером Держдуми Росії Іриною Хакамадою. Як уточнює прес-служба Ющенка, "законодавчо закріпляти" він хоче взаємовідносини Верховної Ради і Кабінету міністрів.

Хакамада підтримала цю ідею Ющенка і згадала про свою роботу в російському коаліційному уряді. Він, на жаль, виявився "недостатньо ефективним", тому що механізми співпраці між урядом і законодавчим органом не були прописані в законах.

Ну а взагалі Ющенка не радує відсутність політичної підтримки реалізації курсу економічних реформ.

Кажучи про більш глобальні проблеми, Ющенко запропонувало боротися з "недосконалістю механізмів політичної системи в суспільстві". Ця "недосконалість" навіть більше винна в нинішній кризі, ніж "окремі політичні діячі". Раніше в заяві "трійці" він називав винним у всьому фашистів з опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування