Тимошенко влаштовує сеанс викриття

Вівторок, 9 січня 2001, 17:54
Юлія Тимошенко назвала особу, яка очолює тіньовий штаб з порятунку Кучми та знищення уряду Ющенка. За її словами, керівником таємного товариства є Віктор Медведчук. Але Тимошенко це не лякає, бо вона "твердо знає про підтримку прем’єра".

Тимошенко впевнена, що вся ініціатива з висуненення проти неї обвинувачень генпрокуратури йде не з Росії, а виключно від українських олігархів. Як передає УНІАН слова віце-прем’єра, "вони іноді не хочуть робити це своїми руками, а намагаються залучити інших, не завжди їм вдається".

Тимошенко щодо виклику до російської генпрокуратури наводила довідки і з’ясувала, що нічого подібного не планувалося. Тому віце-прем’єр зробила висновок, що її "замовили" олігархи. "Коли хтось втрачає гроші і цей хтось має економічну та політичну владу в країні, то відбувається наступне: проти тієї людини, яка позбавила тіньовиків грошей, розгортається системна організована боротьба", - сказала Тимошенко.

Як зазначила віце-прем’єр, після неодноразових запитів до прокуратур України та Росії були отримані підтвердження того, що всі повідомлення є анонімними і готуються певними колами, передає УНІАН. Проте це її не лякає – Тимошенко заявила, що вона твердо знає, що "підтримка прем’єр-міністра існує, і ми працюємо як одна команда".

Цієї боротьби Тимошенко не боїться – її "як мінімум раз на місяць звільняють з посади, а двічі на місяць погрожують арештом". Вона зазначила, що від неї чекають, що або вона піде з посади, побоюючись арешту, або виїде з країни. Проте а ні те, а ні інше, вона робити не збирається. Зате має наміри подати в суд на генеральну прокуратуру за безпідставність порушення кримінальних справ проти Юлії Володимирівни і перешкоди працювати уряду.

Щодо суті справ, порушених генпрокуротурою, то у вівторок Тимошенко послуговувалася конкретними аргументами на свій захист. Вона вважає обвинувачення щодо контрабанди природного газу абсолютно безпiдставними,
"оскільки газ неможливо ввезти без вiдповiдного оформлення". Та заявила, що "не iснує технiчних можливостей для цього, бо є особлива система ввезення природного газу та його митного оформлення". За її iнформацiєю, газ, ввезений на територiю України, "був вiдповiдно оформлений, але сторони, якi висувають обвинувачення, не беруть до уваги всi iснуючi документи, а враховують лише виручку, яка була отримана в рахунок природного газу". Тимошенко наголосила, що весь природний газ, ввезений в Україну, розподiлявся
"Укргазпромом", його отримали споживачi, i нiякого дисбалансу газу не було.

Друге звинувачення - щодо фальсифiкацiї документiв - Тимошенко назвала
"пiдлогом", передає УНІАН. Крiм того, вона "офiцiйно" заявила, що "нi я, нi члени моєї сiм'ї" не переводили кошти на рахунок Лазаренка. І всі документи, які підтверджують законність проведених раніше операцій, "вже багато років тому передані у прокуратуру", всі справи, які виникали у зв’язку з діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України", були виграні в арбітражних судах, але після початку реформ у ПЕК були з Вищого арбітражного суду були відкликані й переглянуті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування