Тимошенко загрожує до 10 років в'язниці

П'ятниця, 5 січня 2001, 17:12
Тимошенко зараз у Києві, але поки не знає про правосуддя, що її спіткало. За даними її соратників віце-прем'єр знаходиться у Києві і відпочиває перед чергуванням по уряду. А тим часом, їй загрожує до 10 років в'язниці, конфіскація майна і заборона займати певні посади ще 5 років.

Стаття 70 КК "Контрабанда" передбачає від 3 до 10 років з конфіскацією майна. За статтєю 172 "Посадовий підлог" карається позбавленням волі до 3 років або штрафом від п'яти до п'ятнадцяти неоподаткованих мінімумів. Але це ще не все. У цьому випадку особа, що здійснила злочин, позбавляється права займати певні посади на строк до 5 років. А якщо злочин призвів до тяжких наслідків, то це загрожує в'язницею на строк від 3 до 7 років.

У партії віце-прем'єра розцінили новину з прокуратури як "наступ реакції, що продовжується, на реформаторський уряд", щоб відвернути увагу від скандалу з плівками Мороза.

Соратник Тимошенко по партії Олександр Турчинов в інтерв'ю Інтерфакс-Україна вказав на ініціаторів цього процесу - "кримінально-олігархічні угрупування, які насамперед постраждали від реформ в енергетичному секторі", що проводяться урядом.

"Саме ці угрупування сьогодні повністю контролюють діяльність правоохоронних органів. Замість того, щоб шукати Гонгадзе, замість того, щоб боротися з карною злочинністю, вони продовжують свої дії, направлені на компрометацію держави, компрометацію уряду і знищення української економіки", - заявив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування