Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер у преси є високий покровитель

Четвер, 11 січня 2001, 20:53
Податковий начальник України Азаров, якого Мельниченко назвав у числі виконавців політичних замовлень Кучми, відкидає обвинувачення і закликає у свідки чистоти помислів служби 60 тисяч своїх підлеглих. Це навіть більше, ніж наймасовіший мітинг у підтримку "гаранта" в Харкові.

Головний податковий адміністратор країни хоче бути партнером для преси. Тому ДПАУ обіцяє опублікувати список підприємств ЗМІ, на які прийдуть із перевірками в 2001 році. Про це Азаров заявив під час зустрічі з керівництвом організації "Репортери без кордонів", що серед іншого вивчає проблему тиску податкових органів на незалежні мас-медіа.

Крім обнародування списків, Азаров пообіцяв, що представники суспільних і професійних організацій зможуть брати участь у перевірці правомочності дій податківців при виникненні конфліктної ситуації в ЗМІ. Як передає Інтерфакс-Україна, "Репортери без кордонів" одразу висловили готовність скористатися такою можливістю. Азаров у свою чергу завірив, що звернення організації будуть "ретельно розглядатися".

"Складно переоцінити значення захисту права людей вільно виражати свої погляди в пресі", - заявив "Репортерам" Азаров. І цю тезу податкова, за словами керівника, не тільки декларує, а і "на ділі забезпечує рівнозначний контроль дотримання податкового законодавства ЗМІ незалежно від їхнього змісту". Однак у штаб-квартирі організації, як видно, з цього приводу інші дані, а то б вони не приходили до Азарова.

За словами ж керівника податкової адміністрації, за два останніх роки було проведено 843 перевірки підприємств ЗМІ з 6030 зареєстрованих в Україні. Тобто близько 6%. Правда, із цих 843 чомусь в 706 випадках були виявлені порушення податкового законодавства. Вочевидь, тепер контрабандисти, тіньові магнати і корупціонери навідкривали газет.

Втім, перерахованими вище реверансами убік міжнародної організації не закінчилося. Була досягнута домовленість "про постійні робочі контакти в справі захисти свободи слова". У такий спосіб поборником основних прав людини в Україні стало більше. Головне, в обіймах не задихнутися.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування