У силовиків є свій імунітет. Від депутатів

Четвер, 11 січня 2001, 18:28
Справа Гонгадзе ніяк не відіб'ється на кар'єрі Потебенька. Принаймні поки. Він залишається працювати генопрокурором - депутати не тільки не змогли висловити недовіру Потебеньку, але навіть не проголосували за "м'яке" формулювання "визнання роботи незадовільною".

Останній проект постанови, де інформація Потебенька про розслідування справи Гонгадзе "приймається до відома", набрав 215 голосів. Проти - 2. У залі був зареєстрований 331 депутат.

Постанова не набрала необхідні 226 голосів навіть коли після перерви на прохання ряду депутатів, "у який не спрацювали картки", питання переголосовували. У ході виступів парламентарі також указували на необхідність обов'язкового ухвалення рішення за інформацією генпрокурора саме в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Результати поіменного голосування можна побачити тут.

Цікаво, що перед цим 227 голосами "за" проект цієї постанови, внесений соціалістами, взяли за основу. Відповідно до нього, звіт генпрокурора про стан нагляду за дотриманням законності органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання і досудове слідство, пропонувалося заслухати в лютому.

Усього депутати голосували за шість проектів постанов, що визначають майбутнє Потебенька. Жодний із них не був прийнятий. При цьому, як передає Інтерфакс-Україна, фракція Компартії не брала участь в голосуванні за проекти, у яких йшлося про висловлення недовіри Потебеньку. Про такий варіант розвитки подій УП писала два дні тому.

Таким чином, ніхто із силовиков, що фігурували в плівковому скандалі - ані Потебенько, ані Кравченко, ані Деркач, ані Азаров, ані навіть Соловцов - не були звільнені. Тобто начебто нічого і не було...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування