"Кучма не прощає нікому"

Четвер, 11 січня 2001, 12:11
"Леонід Кучма не пробачить нікому" — під таким заголовком, як передає українська служба радіо "Свобода", вийшла стаття у впливовому бельгійському часописі "Де Стандард". Як вважає автор публікації Сальваторе Ді Роса, вбивці Гонгадзе помстилися йому за критичні матеріали, присвячені кримінальній фінансовій діяльності українських олігархів. Зокрема – "другій після президента силі в Україні — сірому кардиналу, колишньому раднику Кучми в 1994-1999 рр. і нинішньому народному депутату Волкова". Лідер "Демократичного союза" є відомою в Бельгії особою, але не завдяки його талантам у відродженні регіонів, а через порушення проти нього кримінальної справи два роки тому.

Як зазначає бельгійське видання, Гонгадзе писав про те, що Волков очолює так звану "бізнес-політ-еліту" України, а також фінансував президентську кампанію Кучми. Гонгадзе передруковував у своїй газеті "Українська правда" публікації західної преси про фінансові шахрайства і відмивання грошей Волковим за кордоном, зокрема у Бельгії. Про це також писали газети Швейцарії та Голландії, зазначає "Де Стандард".

Спалах в українському суспільстві відбувся після того, як Олександр Мороз оприлюднив плівки, які свідчать про причетність до зникнення українського журналіста Кучми, його помічника Литвина та міністра внутрішніх справ Кравченка. Кілька абзацев газета присвячує расистським висловлюванням Кучмы і ненормативній лексиці.

Газета "Де Стандарт" також відзначає, що Кучма не насмілився самостійно вжити заходів у зв’язку з тим, що є очевидним зволікання у проведенні слідства щодо зникнення журналіста. Крім того, газета запитує, чи можна вважати державу правовою, якщо українські митники дозволяють собі здійснювати обшук та персональний огляд депутатів парламенту України, нехтуючи при цьому дипломатичними паспортами та депутатською недоторканістю парламентаріїв України?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування