Три надії українців – Бог, Ющенко і Симоненко

Понеділок, 4 грудня 2000, 20:33
Немає жодного українського політика, якому б населення більше довіряло, аніж не довіряло. А переважна більшість українців – майже кожний другий – покладає свої помисли тільки на одного, найголовнышого "гаранта" – Бога.

У рейтингу довіри на першому місці стоїть Віктор Ющенко, в активі якого 23% опитаних (але при цьому прем'єру повністю не довіряє 31%). Серед політиків найвищий показник у лідера Компартії Петра Симоненка, якому повністю довіряють 21% опитаних, а повністю не довіряють - 42%. Такі результати досліджень, проведених в листопаді фірмою "Социс" спільно з фондом "Демократичні ініціативи", передає Інтерфакс-Україна.

У рейтингу чиновників услід за Ющенком іде "гарант". Кучмі довіряють 14% і не довіряють 49% опитаних, Кравченку - 11% і 18%, Плющу - 7% і 42%, Марчуку - 6% і 39%, Литвину - 3% і 20%.

Політичний рейтинг поставив на друге місце лідера Соцпартії Мороза, якому довіряють і не доверяють відповідно 9% і 43%. У Вітренко це співвідношення - 8% до 55%. Далі йдуть Удовенко (7% до 46%) і Тимошенко (6% до 52%), яка "котується" як голова партії "Батьківщина". По 5% повної довіри у Кононова, Костенка та Пустовойтенка. По 4% - у Медведчука і Пинзеника.

На фоні негідних результатів вітчизняної політеліти тим більше разючі показники церкви, якій повністю довіряють 45%. Крім неї, народ вірить збройним силам (кожний третій) і ЗМІ (24%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: