Дружина Гонгадзе пізнала його речі і майже пізнала тіло

Понеділок, 18 грудня 2000, 16:55
Мирослава Гонгадзе, дружина Георгія Гонгадзе, пізнала прикраси, знайдені у Таращі. Ці речі належать Георгію, переконана вона. Вона не може з 100% впевненістю стверджувати, що тіло з Таращі однозначно належить її чоловіку. Але майже переконана, що цке він.

В понеділок їй довелося взяти участь в страшній процедурі пізнання тіла і прикрас в морзі Головного управління судово-медичної експертизи у Києві на Оранжерейній.

"Тільки по деяких частинах тіла, зокрема, за формою ступні, я могла б сказати, що є велика імовірність того, що це тіло належить Георгію", - сказала Мирослава агентству Інтерфакс-Україна. Однак, при пізнанні тіла "визначитися було складно, тому що воно не підлягає пізнанню".

Дружину Георгія завірили, що результати всіх експертиз будуть відомі до кінця року. "Основні експертизи будуть зроблені цього тижня, а всі інші, включаючи експертизу ДНК, до кінця року. На даному етапі для проведення експертизи ДНК прийнято рішення обмежитися зразками крові матері", - додала вона.

Як повідомляє УНІАН, процес опізнання був задокументований. Протоколи велись як до опізнання, коли її запитували, за якими ознаками вона опізнаватиме тіло, так і після опізнання - за якими ознаками це було зроблено. Окремі протоколи велись щодо опізнання кожної окремої прикраси, кожну з яких пропонували для впізння разом з чотирма схожими.

Подальша доля тіла визначиться після проведення всіх експертиз, зокрема й експертизи ДНК.

Вона також повідомила, що на її клопотання щодо залучення іноземних
експертів до проведення експертиз у прокуратурі заявляють що "це не має
сенсу робити, оскільки не завершено експертизи в Україні".

Але якщо результати українських експертиз її не задовольнять чи у неї виникнуть якісь запитання, вона знову вимагатиме проведення міжнародної експертизи або залучення іноземних експертів. "Я вже визначила ряд установ за кодоном, які можуть проводити таку експертизу", - сказала Мирослава.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування