Українці просять політичного притулку… в Чехії

Субота, 11 листопада 2000, 14:16
Громадяни України є другими після афганців, серед тих, хто просить політичного притулку в Чехії. Кожний десятий (12%) з тих, хто в цьому році звернувся до влади Чехії з проханням дати їм дозвіл на проживання у зв'язку з переслідуваннями на батьківщині з політичних мотивів, - українець.

Як повідомляє Чеське агентство новин з посиланням на міністерство внутрішніх справ Чехії, кількість запитів щодо надання політичного притулку від громадян колишніх республік СРСР зростає кожного року. З початку нинішнього року 545 громадян Росії подали запит про політичний притулок в Чехії, з них 248 - біженці з Чечні.

З початку цього року з проханням про надання політичного притулку в Чехії звернулися 6 тисяч 561 чоловік з 63 різних країн. Ця цифра набагато вище, ніж у 1998, коли за рік з таким проханням до влади Чехії звернулося 2 тисячі 109 чоловік.

За даними на 31 жовтня в Чехії зареєстровані 1,199 чоловік, яким надали притулок і ще 3,621, які чекають рішення у відповідь на свій запит. Поки в цьому році офіційна влада Чехії надала притулок 118 особам, давши відмову на 2,108 запити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування