Кучма зажадав свіжої крові

Субота, 28 жовтня 2000, 14:04
Президент Кучма не вважає, що зміна керівництва Харківської області стало "надзвичайною або, тим більше, драматичною подією". Просто в цьому регіоні знадобилися інші кадри. "Свіжа кров - це корисно", - сказав Кучма, пояснюючи нове призначення, і тут же додав, що "це не стосується президента".

В суботу Кучма особисто прибув до Харкова, щоб представити нового голову обласної держадміністрації Євгена Кушнарьова. Кучма віддав належне роботі Олега Дьоміна на посаді голови Харківської обладміністрації, зазначивши, що той зробив "багато корисного для регіону". При цьому він повідомив приємну для Дьоміна новину - той переходить на роботу до адміністрації президента, де займе посаду першого заступника глави адміністрації, і займатиметься питаннями адміністративної реформи. "У нього є і більш далека перспектива, в нас про це йшла мова", - повідомив Кучма.

А ось, що стосується "нового старого" губернатора області Євгена Кушнарьова, Кучма заявив, що він "може і хоче працювати", і додав, що домовився з новим губернатором, що мінімальний робочий день у нього буде 14-15 годин, передає Інтерфакс-Україна.

У відповідь Кушнарьов поклявся, що буде працювати так, щоб нікому за нього "не було соромно".

Коментарі

"Зміна Харківського губернатора означає посилення позицій НДП, оскільки Кушнарьов є першим заступником голови партії", - прокоментував УП останні кадрові перестановки Ігор Жданов, директор політико-правових програм УЦЕПД ім.Разумкова. З його слів, зміна керівництва області буде супроводжуватися "новим поглядом на розподіл фінансових потоків і кадровими змінами".

На думку Жданова, важко назвати причини звільнення Дьоміна: "Кадрова політика в Україні – ця відсутність такої". Однією з самих гострих проблем в області була енергетика, "у них її просто не вистачає". "Чутки про відставку Дьоміна ходили принаймні рік. Йому пропонували різні гарні посади, але він відмовлявся". Мабуть, зараз Харківського губернатора вже не питали.

На думку харківського автора "Дзеркала тижня", відставки Дьоміна дійсно чекали не менше ніж рік, відразу після підрахунку голосів першого туру президентських виборів: в області переміг лідер комуністів Петро Симоненко. При цьому газета зазначає, що Кушнарьов і Дьомін завжди суперничали один з одним - хто виявиться попереду. За версією газети, за Кушнарева в цьому випадку клопоталися його соратники по партії - або Іван Плющ, або Валерій Пустовойтенко. Останній просто вирішив таким чином позбутися внутрішньопартійного конкурента і одночасно забезпечити для НДП адміністративний ресурс у цьому регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування