Філіал СДПУ(о) у Печерському райсуді?

Середа, 25 жовтня 2000, 14:44
Самий гуманний по відношенню до звільнених чиновників суддя Замковенко відзначився ще раз. Очолюваний ним Печерський районний суд Києва відмінив рішення уряду, а сам суддя через місяць знову перейшов дорогу Ющенку.

Печерський райсуд визнав недійсним рішення уряду про зміну голови і складу спостережної ради Ощадбанка, передає Інтерфакс-Україна. Визнав би так і визнав, ну може Кабмін в чомусь неправий. Якби ж не тенденція, панове, тенденція…

Якби до цього спостережну раду Ощадбанка не очолював Ігор Плужников, народний депутат, активний член фракції СДПУ(о). І якби наприкінці вересня Замковенко не попереджав прем'єра, що може притягнути його до адміністративної відповідальності за непоновлення Ігоря Діденка на керівній посаді "Нафтогазу України". Якби Замковенко не ухвалював рішення залишити за гратами близьких віце-прем'єрці Олександра Тімошенко і Валерія Фальковича, яких могли відпустити під підписку про невиїзд. Та якби Замковенко не відміняв результати виборів в "окрузі Головатого".

Поки що Кабінет міністрів апеляцію на це рішення Замковенка не подавав. Але подасть, будьте впевнені. Поки що Кабінет міністрів апеляцію на це рішення Замковенко не подавав. Але подасть, будьте впевнені. Про те, що Кабмін не буде міняти своє рішення про звільнення Плужникова, а апелюватиме в потрібні інстанції, в середу заявив перший віце-прем'єр Юрій Єхануров.

Причин тому, не напружуючись, можна нарахувати декілька. По-перше, Ющенко пообіцяв видворити всіх депутатів з усіх спостережних рад (щоправда, Єхануров пояснив в середу, що нардеп Михайло Ковалко залишиться головою спостережної ради НАК "Нафтогаз Україна", тому що він є "досить нейтральною людиною, яка має досить великий авторитет у всьому світі"). По-друге, ім'я Плужникова дуже часто пов'язують з недружнім уряду телеканалом "Інтер". І, по-третє, до нового складу спостережної ради Ощадбанка вдалося провести досить багато людей, "нечужих прем'єру". Зокрема, там є урядовий секретар Віктор Лісицкий, керівник Держказначейства і колишній заступник Ющенка по НБУ Олександр Киреєв, начальник управління секретаріату Кабміну Георгій Берадзе, перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов etc.

У демократичній країні суд не підвладний політичним угрупуванням і окремим особам. Проте, враховуючи тенденцію рішень Печерського райсуду, в даному випадку стопроцентної упевненості в цьому немає. А про інші справи Замковенко можна прочитати тут:

Хай живе Український суддя Замковенко, самий гуманний суддя в світі!..

Ющенко відповідатиме перед судом?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування