Ющенко все ще не хоче бути президентом

Вівторок, 24 жовтня 2000, 12:19
Дуже багато з тих, хто може претендувати у майбутньому на президентську посаду вимушені відхрещуватися від своїх планів зараз, побоюючись за своє політичне майбутнє і теперішнє. У понеділок президента заспокоїв Медведчук. У вівторок клятву повторив прем'єр Віктор Ющенко.

У інтерв'ю газеті "Столичные новости" він заявив, що "не відчував ані найменшого бажання брати участь у президентській гонці, коли був головою Нацбанку", а тепер, "виявившись у бурі політичних пристрастей, ще більше запевнився у необхідності всіляко цінити і берегти стабільність у суспільстві, гарантом якої сьогодні є президент".

"Пробачте, але треба бути політичним збоченцем, щоб за чотири роки до виборів починати передвиборну кампанію. Всі розмови про того, хто стане наступним головою держави, вважаю або дозвільними домислами, або небезпечною спробою "розгойдати човен", - вважає Ющенко. Чи йому не знати, що в цьому випадку може трапитися з тим, хто при живому президентові почне президентську кампанію?

"У нас в країні є президент, обраний народом. Всі інші органи, що входять до системи виконавчої влади, покликані допомогти йому здійснити програму економічних реформ. У нас є демократично обраний президент і досить розповідати, що хтось хоче зробити замах на його місце. Ми всі маємо поважати Конституцію, працювати на благо держави, людей, які від нас чекають не політичних інтриг, а розв'язання насущних проблем", - заявив Ющенко.

При цьому сам прем'єр звернув увагу, що "ніколи не займався і не займаюся політичними інтригами". І це правда. "Я не хочу і не буду цим займатися", - заявив прем'єр, відповідаючи на запитання про розмови з приводу формування у Верховній Раді "проурядової або антипрезидентської" більшості.

"Багато неприємностей нашої держави виникають від того, що кожного новопризначеного прем'єр-міністра тут же намагаються втравлювати в політичні розборки і створити конфлікт з президентом… Саме тіньовики, які наживаються на нещасті нашого народу, розкрадають нашу країну, насамперед зацікавлені у конфронтації між президентською адміністрацією і урядом", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування