У листопаді до Києва прибуває новий посол США

П'ятниця, 15 вересня 2000, 14:05
Сенат США затвердив Карлоса Паскуале новим американським послом в Україні, повідомляє "Київпост"
Він замінить на цій почесній посаді нинішнього посла Стівена Пайфера. У посольстві США повідомляють, що Пайфер покине Україну в другій декаді жовтня, новий посол прибуде до Києва десь в листопаді.

Так само, як і Пайфер, Паскуале дістав вищу освіту в Стендфордському університеті, перед тим як поступити на міжнародну службу. У 80-е роки він спеціалізувався на подіях в Африці, працював в офісі USAID в Судані, Південній Африці та Мозамбіку.

Після того, як він отримав ступень магістра в Гарвардському університеті, Паскуале перейшов на роботу до бюро Європи та Нових незалежних держав в USAID. До його обов'язків входило формування бюджету, політики і стратегій допомоги колишнім радянським державам.

Пізніше він став радником Клінтона по Україні.

В Україні за історію її незалежності працювали три американських посли -
Роман Пападюк (з червня 1992 по липень 1993), Вільям Міллер (з жовтня 1993 року по січень 1998), і Стівен Пайфер (з січня 1998 року).

Під час свого виступу перед членам сенату у червні Паскуале пообіцяв захищати американські інтереси в Україні і сприяти керівництву країни у будівництві "нової України" на новій політичній і економічній базі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування