Депутати побоялися гніву гаранта. Імпічменту не буде

Четвер, 14 вересня 2000, 12:53
Депутати не підтримали включення до порядку денного сесії проекту постанови про відсторонення президента Кучми з посади в порядку імпічменту. Противників Кучми у парламенті виявилося всього 140. Однак його твердих прихильників - набагато менше, всього 64, які проголосували проти.

Разом з тим, багато які депутати від гріха подалі вирішили зовсім не визначати свою позицію. Всього 4 стрималися, не голосували - 121 з 330 депутатів, що зареєструвалися у залі.

Проти імпічменту виступили групи "Трудова Україна", "Відродження регіонів", "Солідарність", фракції СДПУ(О), "Батьківщина" (поки що?), обидві фракції Руху, фракції НДП, Партії зелених, "Реформи-Конгрес". Тобто, більшість у всій своїй красі.

Григорій Омельченко, ініціатор імпічменту, переконував колег підтримати внесення проекту до порядку денного. Він заявив, що хотів би, щоб президент "був юридично чистий перед українськими виборцями і світовою громадськістю". "Аргументи, що викладені у пояснювальній записці до проекту постанови, свідчать, що у багатьох діях президента вбачаються ознаки посадових злочинів, в тому числі тяжких", - передає слова головного в Україні "борця з мафією" Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування