На наступному тижні оберуть нового вождя більшовиків

Понеділок, 11 вересня 2000, 14:51
Наступного тижня парламентська більшість отримає нового куратора. У "директора-розпорядника" Верховної Ради Олександр Волкова на цю посаду є дві кандидатури. Вибори відбудуться 20 або 21 вересня.

Згідно з домовленістю, координатор більшості виконує свої обов'язки протягом однієї сесії. Як повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Олександр Волков, в понеділок питання спадкоємця Леоніда Кравчука обговорювалося на координаційній раді більшовиків. На думку лідера групи "Відродження регіонів", новим шефом може стати один двох з лідерів фракцій, що входять до більшості – Ігор Шаров або Олександр Карпов.

Шаров – беручкий до справи екс-представник Президента у Верховній Раді і екс-партнер Ігоря Бакая по "Інтергазу". Він очолює фракцію "Трудова Україна" - найчисельнішу в більшості і другу, після комуністів, в парламенті.

Карпов - лідер номенклатурної НДП. В інтерв'ю київській газеті "Сегодня" ще навесні цього року він заявив про відсутність "амбіційно-посадового синдрому". Це з приводу його шансів.

Газета "Дзеркало тижня" в суботньому номері серед можливих претендентів "на папаху" назвала ще Олександра Турчинова. Але, враховуючи його посаду голови "поважаємої" олігархами фракції "Батькивщина", шанси Турчинова не варто сприймати серйозно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування