Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлія Тимошенко готова очолити Міністерство палива та енергетики

Понеділок, 3 липня 2000, 20:53
Сенсаційна заява віце-прем'єра з'явилася наприкінці дня у понеділок. У вівторок депутатам буде неспокійно в парламенті: імпліментація, поточні законопроекти, а тут ще й заявочки такого змісту. Треба визнати, що це гідний крок з боку пані Тимошенко. В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" вона заявила: "Я би з задоволенням це зробила (очолила Мінпаливенерго). Вже так набридли всі ці протистояння та суперечки. Повинна бути людина, яка робить політику, впроваджує її та за неї відповідає".

Справді, давно йшла мова про те, що реформи в ПЕК гальмує різниця у поглядах віце-прем'єра та міністра з ПЕК. За словами Тимошенко, вона згідна сумістити посаду віце-прем'єра з питань паливно-енергетичного комплексу з посадою міністра палива та енергетики. "Я, до речі, відчуваю, що досить ефективно з цим впораюся", - сказала вона. Якщо передбачити, що варіант, запропонований Тимошенко, буде прийнятий, то вона матиме всю владу, але і нестиме всю відповідальність. Фіаско в таких умовах зможе "поховати" будь-якого політика.

Варто зазначити, що варіант, за якого мініатюрна Тимошенко буде сидіти одразу в двох великих і незручних кріслах, майже не розглядався. Часто говорили про те, що вона посяде місце міністра ПЕК, а віце-прем'єрській посаді прогнозували різну долю: скасування, зміну статусу на віце-прем'єра з економічної реформи, ну, або м'яку посадку в це крісло Віктора Пинзеника. "Інтерфакс-Україна", посилаючись на своїх експертів, не виключає можливості того, що Сергій Єрмілов, якого було звільнено з посади першого заступника міністра енергетики взимку цього року, займе посаду міністра палива та енергетики.

Однак, що б не прогнозували політологи та політики, Тимошенко сама нагадала, що ухвалювати кадрові рішення будуть прем'єр-міністр і президент, зазначивши до цього про існування її власних "пропозицій" з кадрових питань. У день відставки Тулуба вона, до речі, не проминула сказати, що "буде пропонувати Ющенку варіанти" і "вони не можуть помилитися вдруге".

P.S. Тема вакансій в Кабміні нерозривно пов'язана з іншим кадровим питанням -- призначенням нового глави НАК "Нафтогаз України". Вранці в понеділок перший віце-прем'єр Юрій Єхануров заявив, що кандидатура голови правління "Нафтогаз України" буде визначена після призначення нового міністра палива та енергетики. За його словами, зараз "іде напружена робота" з пошуку кандидатури на посаду міністра. Чи домовлялися вони з Юлією Тимошенко, чи ні, невідомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування