Ющенко звертається до народу

Вівторок, 25 липня 2000, 19:19
Сьогодні прем'єр міністр Віктор Ющенко вперше звернувся до народу. Це звернення транслювалося загальнонаціональними каналами із суттєвими скороченнями починаючи з 19 години. Цей безпрецедентний крок прем'єр зробив, щоб розказати своїм співвітчизникам добру новину - заборгованість із пенсій буде погашена ще до кінця року - до 1 жовтня.

"Сьогоднішнє моє звернення викликане не якимись надзвичайними подіями. Якраз навпаки. Є приємні новини, якими я хотів би поділитися", - так починає прем'єр своє звернення, яке є у розпорядженні УП.

Першими хороші новини дізнаються у Криму, Сумській і Рівненській областях, де вже до кінця цього тижня борги будуть погашені. "Наступні на черзі" - Чернігівська, Київська та Івано-Франківська області. Таким чином, з 27 регіонів України у 16-ти заборгованість із пенсій "незабаром залишиться сумною згадкою", обіцяє прем'єр.

Вже у липні уряд планує на погашення заборгованості із пенсій направити 240 млн. грн., у той час, як за графіком планувалося 150 млн. грн. Зробити це дозволяє економіка, що почала працювати - "збільшилися і грошові надходження до державного бюджету", сказав прем'єр.

При цьому Ющенко має намір "з сьогоднішнього дня" взяти виплату пенсій під особистий контроль. В уряді щодня будуть готуватися зведення про ліквідацію пенсійних боргів, "ганьбитися" великі боржники в областях, оприлюднюватимуться прізвища тих, хто гальмує виплату пенсій.

"Особливе прохання до журналістів: взяти під громадський контроль погашення заборгованості на місцях. Адже саме забезпечення прозорості у діях влади - мабуть, найголовніша задача демократичної преси", - говорить прем'єр.

"Реформи не робляться заради самих реформ. Вони здійснюються заради кожного українця. Це добре усвідомлюють і уряд, і Верховна Рада. Саме на це нас націлює і президент. Тому і справа ця загальна. Наш добробут у наших руках", - підсумовує Ющенко.

Повний текст звернення

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування