Не чекали…

Понеділок, 24 липня 2000, 19:11
Президент України Леонід Кучма зобов'язав не допускати відключення від енергопостачання об'єктів життєзабезпечення Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Росії, передає Інтерфакс-Україна.

Декілька доручень, подібних на це, президент зробив після відвідування у неділю "місць громадського значення" у Ялті. О 8 ранку, без попередження Кучма з'явився у курортному містечку, де його ніхто не чекав. Ніхто з керівництва Криму і міста навіть не здогадувався про плани самого гідного кримського гостя. Внаслідок поруч з президентом була не звичайна у таких випадках численна свита з місцевих чиновників, а його постійні супроводжуючі, серед яких особливо виділимо міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Кучма, який дуже швидко втомився відпочивати на своїй дачі, вирішив інкогніто пробратися на місцевий базар, але йому це не вдалося. Народ впізнав свого героя і відразу став ділитися своїми негараздами і бідами. Мовляв, зарплати і пенсії всі ще не платять, постійно відключають світло, з дітей перед входом на пляж вимагають по 5 гривень таі інше…
Не можна сказати, що президент залишився байдужим до народного голосу - як повідомляє президентська прес-служба, Кучма одразу ж доручив владі Криму забезпечити безкоштовне відвідування міських пляжів для дітей і пенсіонерів.

Спілкуючись з народом, Кучма постійно намагався направити гнів народний то на прем'єра Ющенка, то на Ялтинського мера Володимира Марченко. "Та йому голову треба відкрутити!", - передає УТ-1 лайки президента на адресу останнього, який поняття зеленого не мав про те, що в місто приїхав глава держави.

За даними кримських джерел, в адміністрації президента давно "точать зуб" на Марченка. Ну не вдалося йому забезпечити середньоукраїнску результативність під час президентських виборів і референдуму! Крім того, останнім часом досить часто говорилося і писалося про якісь зловживання мера при роздачі землі окремим категоріям громадян. Для підтвердження цієї інформації, як стало відомо УП, приблизно місяць тому Кравченко особисто об'їжджав на катері узбережжя, милуючись побудованими на березі моря прекрасними палацами. І, ймовірно, щось для себе примітив…

Про можливу зміну мера говорять в Криму давно. При цьому головним претендентом на це місце вважається Ігор Франчук, колишній зять Кучми. Але не виключено, що у це хороше місто підберуть іншу "свою людину" з Києва.

Ще один цікавий факт: Кучма прибув до Ялти в не найкращому настрої відразу після зустрічі у вузькому колі з міністром внутрішніх справ Росії Володимиром Рушайлом. Про що говорили Кучма, Кравченко і Рушайло, точно не відомо, але факт такої зустрічі підтверджується кількома джерелами. Цілком можливо, що гнів президента мав під собою зовсім інше підґрунтя, наприклад, якісь невирішені україно-російські проблеми

Тим часом, несподіваний візит арбітра нації стурбував весь Крим. З самого ранку у понеділок уряд і керівництво парламенту провели засідання і збори, і порішили відправити "по місцях бойової слави" спеціальну комісію з групою журналістів. Комісія буде наводити лад, а трудівники пера відразу донесуть про успіхи передової групи своїм читачам.

На одному з присвячених візиту президента зборів глава парламенту Леонід Грач сказав слова, які кожен поважаючий себе кримчанин, має написати на папірці і повісити на дзеркалі, щоб перечитувати кожного деня. Наводимо дослівно: "Від самомилування на тлі Криму треба перейти до чорнової повсякденної роботи, і не у фанфари бити (?) з приводу часто дутих показників і прикрашених фактів, а робити справу…"

До справи, друзі, до справи!!! І нехай тільки сліпий не побачить її результатів!

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування