Три "С" Ураїнської політики

П'ятниця, 16 червня 2000, 18:05
Початок роботи ювілейного 15-ого з'їзду об'єднані соціал-демократи відзначили рукоприкладством, не дивлячись на те, що сам з'їзд проходив під гаслами "Солідарність. Справедливість. Свобода".

Цей захід відбувається з великим шиком у Міжнародному центрі культури та мистецтв (колишній Жовтневий палац). У його роботі беруть участь майже 1300 делегатів. Уже на підходах можна було побачити працівників МВС, який пильно дивилися, щоб до приміщення не наблизились зайві люди. На вході до палацу стояли кремезні хлопці, на беджиках яких красувалось слово "Оргкомітет". Після чого було ще два ряди охорони.

Щодо організації з'їзду, то його керівники подбали про обслуговування делегатів. По вулиці Інститутській майже від приміщення Нацбанку до Хрещатика стоять комфортабельні автобуси. Делегати з'їзду зупинились аж у трьох готелях: "Славутич", "Братислава" та "Турист", куди їх також возять на обід та вечерю. Крім того, для учасників з'їзду запланована широка культурна програма: у п'ятницю перегляд фільму "Гладіатор" (для членів Політради та Політбюро прогулянка на теплоході "Максим Рильський"). А у суботу -святковий концерт, присвячений 10-ій річниці СДПУ(о) та вечір відпочинку у нічному клубі "Бінго".

На його порядку денному - ухвалення нової програми партії, обговорення питання вступу до Соцінтерну та приєднання до Стокгольмської Декларації принципів Соцінтерну, про зміни та доповнення до статуту партії, довибори керівних органів партії.

У президії у центрі засідав Віктор Медведчук. Поруч нього - його вірні соратники - Леонід Кравчук, Олександр Зінченко та Григорій Суркіс. На початку з'їзду з привітанням до об'єднаних соціал-демократів звернулись представники партії "Демократичний союз", Народного руху України та Аграрної партії України. Також було зачитано привітання Леоніда Кучми до делегатів з'їзду. Після чого з доповіддю виступив лідер партії Віктор Медведчук.

Він зазначив, що головною ціллю СДПУ(о) є перемога на парламентських виборах 2002 року. Лише за такої умови партія зможе мати лідерство у парламентській більшості, що дасть змогу сформувати коаліційний уряд, у якому буде значне число міністрів-соціал-демократів.

Крім того, Віктор Медведчук закликав прем'єр-міністра Віктора Ющенка вступити до СДПУ(о), повідомляє "Інтерфакс-Україна". "Це не жарти",- заявив Медведчук. При цьому він пообіцяв допомогти прем'єру практичними порадами кваліфікованих спеціалістів і кадровими рекомендаціями. "Ми всі очікували від нинішнього уряду стратегічного мислення і планування, тим більше, що у посланні президента до Верховної Ради були чітко сформульовані завдання Кабінету міністрів. Але ми помилились", - сказав він.

Перед початком з'їзду не обійшлося без скандалу. Не далеко від місця проведення з'їзду було побито членів Всеукраїнського об'єднання "Молодь - надія України". Вони закликали СДПУ(о) до саморозпуску та мали намір провести акцію "Дядя, дай мільйон". Як заявив УП голова об'єднання Вадим Гладчук у побитті представників організації взяли участь представник Київської міської організації СДПУ(о) Микола Негребецький з групою молодиків із партійними значками СДПУ(о) на лацканах.

P.S. Роботу з'їзду висвітлюють понад 200 журналістів, які ще напередодні отримали акредитацію. Процес акредитації розпочався ще задовго і завершився за два дні до початку з'їзду. Як повідомила УП представник прес-служби СДПУ(о), це зумовлено тим, що списки журналістів на з'їзд затверджував особисто Віктор Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування