Деркач буде служити народу і президенту разом

П'ятниця, 16 червня 2000, 16:55
В Україні створене нове громадське об'єднання "Центр", яке очолив депутат Андрій Деркач, син глави СБУ.

У п'ятницю у конгрес-холі президент-готелю "Київский" зібралося 588 делегатів з усієї України на установчій з'їзд "Центру". Як передає "Інтерфакс-Україна", зал прикрашений повітряними кулями, всі охочі мають змогу спостерігати виступ лідера на великому екрані. Серед гостей з'їзду журналісти помітили Йосипа Кобзона і Олександру Буратаєву.

"Центр" - це нове пропрезидентське об'єднання, якщо аналізувати цитати з виступу його лідера. Деркач-молодший, зокрема, вважає, що лише "сильна легітимна президентська влада" забезпечить поступовість у реалізації курсу реформ, а сам президент "залишається гарантом стабільності роботи виконавчої влади".

Учасники з'їзду планують звернутись до президента і нагадати йому, що "партійні інтереси не можуть бути визнані вищими за інтереси народу". "Ми не маємо владних амбіцій, оскільки бажаємо не керувати, а служити народу, а значить - президенту", - йдеться в зверненні. Що б не сказав Деркач про завдання нового об'єднання, ці слова говорять самі за себе.

Деркач був просто нестримним у висловленні своєї любові до президента. Може, не даремно, "Независимая газета" пожартувала, назвавши його "українським Путіним", тобто можливим наступником Кучми?

"Центр", до речі, як і більшість українських партій і громадських організацій, претендує на об'єднувальну роль. Деркач запропонував всім профспілковим об'єднанням, громадським організаціям, рухам і політичним партіям укласти громадський договір для "забезпечення стабільності у суспільстві".

При цьому Деркач наперед упевнений, що із задачею консолідації дій влади і суспільства не здатна справитись "жодна політична партія, жодна парламентська фракція". "Не тільки ліві, але й політики з реформаторськими настроями нерідко спекулюють на загальних проблемах, підмінюють їх корпоративними, груповими, клановими інтересами". А "Центр" буде діяти по іншому і "служити народним інтересам". Слушна думка, але важко в це повірити...

Цікаво, що Деркач-молодший не обмежився внутрішніми проблемами, як і годиться політику його рівня, він позначив зовнішньополітичні пріоритети України. Так, наприклад, Деркач запропонував новий лозунг української дипломатії - "У велику Європу разом з Росією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування