Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як стати чемпіоном на конкурсі до Вищої кваліфікаційної комісії суддів

П'ятниця, 04 лютого 2022, 08:00

Сьогодні, 4 лютого, розпочався прийом документів у конкурсі на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). 

Подача документів триватиме рівно місяць – до 4 березня. А проводитиме конкурс – спеціально створена Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. До її складу увійшли провідні українські та міжнародні правники.

Вища кваліфікаційна комісія суддів – це орган суддівського врядування, що відповідальний за добір кандидатів для призначення на посаду судді та проведення оцінювання суддів.

Двері комісії відчинені для юристів із щонайменше п’ятнадцятирічним досвідом, які відповідають критеріям доброчесності і професійної компетентності та володіють державною мовою. 

Детальніше про умови конкурсу та список потрібних для подачі документів можна знайти тут.

Я ж, маючи досвід участі в конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду, хочу поділитися ним з тими, хто захоче стати членом ВККС.

Чотириразова олімпійська чемпіонка, перша ракетка світу Серена Уільямс казала: "Якщо план "А" не спрацював, то я маю план "Б", план "В", план "Г" і навіть план "Д".

Отже, що ви отримаєте від участі в конкурсі?

План "А"

Ви станете членом ключового органу, який відповідальний за формування суддівського корпусу України. Важливість та значущість ролі суддів у житті держави є загальновідомою, а важливість та значущість людей, відповідальних за їх відбір, – годі говорити. 

На додаток – новобрана ВККС набуде в очах українців додаткової легітимності, зокрема завдяки участі в доборі представників наших міжнародних партнерів. Сумнівів у вашій доброчесності та професійної компетенції не залишиться.

Реклама:

План "Б"

Ваш життєвий досвід збагатиться участю в одному з найскладніших конкурсів на державні посади. 

В медицині, в атомній енергетиці, в комп’ютерних системах тощо практикується проведення так званих стрес-тестів з метою виявлення слабкостей, проблем. Тобто в будь-якому випадку вдасться відшукати ті слабкі моменти, над якими варто працювати, та завдяки усуненню яких ви переможете в інших конкурсах.

Не виключено, що й дізнаєтеся про себе багато нової інформації, бо в ході звичайної життєвої діяльності в силу певних патернів та когнітивних спотворень не звертаємо увагу на низку обставини. 

Забутьте про спроби щось приховати – тут вираз з Євангелія "Нема нічого таємного, що не стало б явним" набуває особливої гостроти.

Читайте також: Вища кваліфікаційна комісія суддів: фільтр судової влади, який потребує заміни

План "В"

Здобудете цікаві знайомства. Під час конкурсу до ВККС у вас буде можливість познайомитися та поспілкуватися не лише зі членами конкурсної комісії, але й з такими ж претендентами на посаду як і ви – тобто з топовими представниками правничого фаху. 

Ставтеся до участі в конкурсі не лише як до змагання, а й як до "юридичному нетворкінгу". Можливо, вашими новими друзями стануть і майбутні члени ВККС. 

План "Г"

Вам точно буде про що розповісти онукам! 

Реклама:

План "Д"

Такий план буває лише в Серени Уільямс.

Україна заслуговує чесних та професійних суддів, для яких справедливість та верховенство права не пустий звук. 

Долучитися до процесу формування доброчесного суддівського корпусу в Україні є великим викликом і одночасно унікальним шансом. Тож не впустіть його!

Маркіян Галабала

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.  

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

На порозі катастрофи. Розподілена генерація – шанс уникнути зимового блекауту

Три причини, чому саме зараз пора об'єктивно оцінити роботу АРМА

Чому управління відходами комерційної та промислової упаковки повинні здійснювати виробники

Де межа між національними інтересами та захистом права власності?

Червень великих подій: що чекати Україні?

Як видавцеві захистити авторське право: дослідження книжкового ринку