Ахметов підвів підсумки 2007 року

Середа, 23 квітня 2008, 13:04

"Українська правда" продовжує публікацію декларацій про доходи провідних персон вітчизняної політики.

Редакція змогла ознайомитися з повною версією декларації про доходи власника найбільших українських активів Ріната Ахметова.

Отже, Ахметов зареєстрований в Донецьку по вулиці Ударній, і, згідно з документом, до членів його родини відносяться Лілія Ахметова – дружина, Ахметова Накіє Насредіновна – мама найбагатшого українця, а також двоє його синів – Дамір і Алмір.

Минулого року Ахметов заробив 101 мільйон 70 тисяч гривень.

"Доход від відчуження цінних паперів та корпоративних прав" в Ріната Ахметова склав 99 мільйонів 231 тисяч.

За уточненнями "Українська правда" звернулася до прес-служби Ахметова, де повідомили, що згадані 99 мільйонів утворилися внаслідок продажу долі донецького магната в статутному фонді ТОВ "СКМ Фінанс". Однак, протягом останніх років не було інформації про те, щоб Ахметов продавав активи в банківській чи страховій сфері третім особам. Найпевніше йдеться про зміну структури власності в рамках володіння самим Ахметовим.

Також як народний депутат Ахметов отримував зарплату 167 тисяч 552 гривні 85 копійок. Ці гроші він перераховує на благодійність.

Ахметов від руки дописав до декларації пункт "подарунки", вартість яких була оцінена в 1 мільйон 670 тисяч гривень. Згідно з поясненнями прес-служби, ці презенти Ахметов отримав як президент футбольного клубу "Шахтар".

За договорами найму Рінат Ахметов сплатив 9,36 мільйона гривень. Як повідомили в його прес-службі, до цієї суми входить оренда резиденції Ахметова в Донецьку (штаб-квартира "Люкс", яку в 2005 році з броньовиками намагалися обшукати співробітники МВС), а також майна закритого акціонерного товариства "Люкс".

Враховуючи, що сам Ахметов і є власником "Люксу", кругообіг грошей замикається на ньому ж самому.

У розділі нерухомого майна декларації сказано, що члени родини Ахметова є власниками будинку на 435 метрів. У даному випадку мова йде про донецький маєток мами найбагатшого українця.

Сам Рінат Ахметов записаний власником квартир сумарною площею 1 242 метри – це київська нерухомість. Його квартири розташовані в будинку поблизу СБУ, на вулиці Паторжинського, про який "Українська правда" вже писала два роки тому.

Також площа гаражу Ахметова складає 61 квадратний метр – очевидно, мова іде про паркингові місця в цьому будинку.

У п’ятому розділі декларації сказано, що члени родини Ахметова є власниками двох автомобілів – Мерседес-240 та Хонда CRV. Користується ними мама Ахметова та члени родини за необхідністю.

За утримання донецького будинку мами Ахметова, його київських квартир, машино-місця та самих автомобілів Ахметов і члени його родини минулого року сплатили 265 тисяч гривень.

У декларації сказано, що номінальна вартість придбаних цінних паперів Ахметова складає 2,7 мільйона гривень, а членів його родини – 300 тисяч гривень. Як повідомили в його прес-службі, власниками цінних паперів є сам депутат і його дружина.

У фінансовому звіті також сказано, що Ахметов тримає на рахунку в українському банку 57 мільйонів гривень, а члени його родини – 3,9 мільйона.

Внески Ріната Ахметова до статутних фондів підприємств складають 756 мільйонів гривень. На прохання уточнити, де саме Ахметов напряму значиться як співвласник, у його прес-службі відповіли лаконічно: "Як ви знаєте, основною компанією, основним акціонером якої виступає пан Ахметов, є ЗАТ "СКМ".

"Українська правда" пропонує іншим фігурантам рейтингу "Forbes" теж оприлюднити свої доходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді