"Страшну правду" про Партію регіонів не пускають в ефір

П'ятниця, 17 березня 2006, 14:13

Луганські телеканали Ірта та ЛКТ відмовили штабу "Нашої України" в демонстрації фільму "Загроза. Страшна правда".

Про це заявила керівник інформаційного департаменту виборчого штабу "Нашої України" Тетяна Мокріді, повідомляє прес-служба НУ.

За її словами, "ці канали пов'язують із прізвищами "регіоналів" Валентина Ландика та Віктора Тихонова".

Мокріді наголосила, що штаб "Нашої України" згідно закону про вибори, за рахунок коштів виборчого рахунку блоку викупив для трансляції згаданого фільму по 30 хв. ефірного часу на цих каналах.

Також вона підкреслила, що "своєю відмовою телеканали Ірта та ЛКТ порушили Закон "Про вибори депутатів" у частині 1,9 статті 68 та частині 10 статті 69,... що загрожує їм тимчасовим (до закінчення виборчого процесу) зупиненням дії ліцензії".

Зокрема, в статті 68 йдеться про те, що "передвиборна агітація з використанням ЗМІ усіх форм власності проводиться з дотриманням принципу рівних умов та в порядку, передбаченому цим законом".

У той же час в статті 69 зауважується, що ефірний час за рахунок коштів виборчого фонду партії надається їй на підставі угоди, що укладається від імені партії розпорядником поточного рахунку виборчого фонду партії з телерадіоорганізацією будь-якої форми власності.

Без укладення такої угоди та надходження коштів на рахунок телерадіоорганізації надання ефірного часу партії забороняється.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді