Ющенко потелефонував до "Української правди"

П'ятниця, 29 липня 2005, 14:58

В п’ятницю вдень до "Української правди" зателефонувала прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко. Вона сказала, щоб я не виключав телефон, бо через дві хвилини дзвонитиме президент. Так і сталося.

Віктор Ющенко говорив спокійним голосом, хоча відчувалося, що розмова для нього ця нелегка. Ми обговорили події останніх днів, спричинені публікацією про Андрія Ющенка і різкими словами глави держави під час прес-конференції в понеділок.

Віктор Ющенко відразу сказав, що справа має кілька аспектів. Щодо сина, він запевнив, що провів дуже серйозну розмову з ним, Андрій Ющенко зробив висновки і тепер головне – щоб він мав час осмислити пережите.

"Щоб вийти з цього стану, я хочу максимально підтримати Андрія і потримати його біля себе", - сказав Ющенко-батько, який зараз перебуває у Криму.

Віктор Ющенко також запевнив, що його відповідь на моє запитання під час прес-конференції у понеділок "була емоційною" і він "зробив з цього урок". По голосу відчувалося, що ці слова президенту даються не просто. Я сказав, що його розумію і зла не тримаю.

Президент запропонував подати один одному руку і "перегорнути сторінку цього конфлікту", старт якому було дано п'ять днів тому.

Я, користуючись висловлюванням самого Ющенка, сказав, що його рука не зависає в повітрі. Рукостискання відбулося в телефонному режимі.

Ющенко додав, що наслідки цієї всієї історії можуть бути використані для дестабілізації ситуації в державі. На що я відповів, що це точно не було метою наших публікацій.

Президент запропонував зустрітися, коли у суботу я перебуватиму в Криму в складі журналістського пулу на виїзному засіданні Кабміну. Я сказав, що не слід його турбувати в цей момент, коли він перебуває з родиною.

У свою чергу я також запевнив президента, що статті в "Українській правді" не були ніким замовлені й проплачені. Мені здається, він сприйняв мої аргументи.

Прощаючись, Ющенко сказав: "Пока!"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді