Заява "Української правди"

Четвер, 14 квітня 2005, 17:56
Інтернет-видання "Українська правда" спростовує інформацію, викладену в повідомленні Міністерства транспорту щодо заяв Євгена Червоненка і Олександра Турчинова.

13 квітня Мінтранс поширив прес-реліз із заголовком "Євген Червоненко: "Не треба забивати цвяхи між міністрами".

Там Червоненко висловив здивування інтерпретацією "деякими ЗМІ" інтерв'ю голови СБУ Олександра Турчинова "Українській правді".

Мова йшла про відповідь Турчинова на питання про спецоперацію СБУ щодо затримання людини, яка пропонувала міністру транспорту хабара у 3 мільйони доларів за голову Одеського морського порту.

Турчинов тоді відповів: "Я не читав цю заяву Червоненка. Якщо б ми проводили операцію, ця людина явно була би затриманою".

Наступного дня після виходу інтерв'ю в "Українській правді" і його інтерпретацій Червоненко виступив із заявою: "Я мав розмову з Турчиновим, який стверджує – в інтерв'ю неправильно розтлумачено ситуацію, а інші ЗМІ взагалі спотворено переповідають прочитане. Звичайно, голова СБУ знав про проведення спецоперації, яка, на жаль, зірвалася. До того ж, відповідні офіцери контактували із моїм заступником по боротьбі з корупцією. Тому не треба намагатися зіпсувати наші відносини, адже ми маємо конструктивну співпрацю і взаєморозуміння. Ми колеги, які поважають одне одного".

Насправді "Українська правда" не бажає бути крайньою у цьому, хочеться сподіватися, непорозумінні між двома високими держслужбовцями.

Червоненко, коли в інтерв'ю "УП" розповідав про допомогу СБУ у спробі затримати хабарників, не обмовився. Цю історію він повторював у інших публічних виступах і приватних розмовах.

Турчинов, коли розмовляв з кореспондентом "УП", також добре розумів, про яку заяву Червоненка йдеться. Бо, по-перше, спроба дачі 3-мільйонного хабара була у всіх випусках новин. По-друге, готовий текст інтерв'ю "Українській правді" глава Служби безпеки вичитав перед друком.

Тому ми вважаємо некоректним говорити про те, що в бесіді з главою СБУ "Українською правдою" було "неправильно розтлумачено ситуацію".

Закликаємо чиновників не втягувати інтернет-видання "Українська правда" у цю історію як причину суперечливих заяв міністра транспорту і глави СБУ, бо ми лише дослівно оприлюднили сказане ними.

"Українська правда" підтверджує свою неупереджену позицію у висвітленні подій та персоналій в новому уряді. Ми є незалежним засобом масової інформації, який ставить за свою головну мету чесне інформування громадян. Незалежно від посад. Незалежно від особистостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді