На нас насувається буря...

Субота, 24 листопада 2001, 16:14
Серія спалахів на Сонці до вихідних викликала значні зміни у геомагнітній обстановці Землі. Фахівці прогнозують різке посилення активності магнітосфери Землі на початку наступного тижня. Проте магнітна буря вже почалася.

Через черговий сплеск сонячної активності жителів Землі чекають на нові геомагнітні бурі. За суботнім даними Центру прогнозів геофізичної обстановки "Ізміран", напередодні у магнітному полі нашої планети сталися зміни - його стан активізувався до слабо збуреного. Це пов'язано з серією могутніх спалахів на Сонці, які принесли на Землю хвилю заряджених часток. Через них вже у суботу астрономи виявили невелике зростання геомагнітної активності, повідомляє Газета.Ру.

Слабку геомагнітну бурю, що вже побувала на Землі, відчули на собі багато хто із землян. Як відомо, у дні підвищеної геомагнітної активності загострюються хронічні захворювання, з'являється головний біль і зростає загальна стомлюваність, особливо у гіпертоніків.

За інформацією фонду безпечного екологічного природного середовища "Фобос", підвищена активність збережеться у магнітному полі Землі до вечора 24 листопада.

Ближче до ночі геомагнітні збедження стихнуть, однак вже з трьох годин ранку 25 листопада на Землю чекає вже не слабка, а помірна магнітна буря. За прогнозами метеорологів, протягом дня вона знову заспокоїться до слабкої. Раннього ранку у понеділок, 26 листопада, геомагнітна обстановка різко посилиться і спадатиме до рівня слабкої бурі лише до вечора.

За даними фонду "Фобос", більше в найближчі півтора місяці помітних змін геомагнітної обстановки і бурь не передбачається. Хоч астрономи кажуть, що спалахи на Сонці, які є винуватцями цих негативних змін, можна передбачити не більш ніж на найближчі три дні.

У зв'язку із зростанням геомагнітної активності медики радять уникати нервових потрясінь і фізичних навантажень, бути уважнішими на дорогах і, по можливості, відмовитися від далеких поїздок.

Протягом грудня і січня вже наступного року магнітний потік Землі тільки незначно зміниться. Не передбачається сильних бурь, лише невеликі геомагнітні збурення або їх і зовсім не буде.

За прогнозами метеорологів, весь тиждень нас чекає плюсова температура від 0 до 5 градусів, опади у вигляді дощу і мокрого снігу, вітер східний, до 10м/сек. А ось сильного похолодання і морозів, які прогнозував Центральний гідрометеоцентр, так і не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді