Навіщо потрібна сукня для коктейлю?

П'ятниця, 23 листопада 2001, 17:14
Чого там приховувати - попереду Новий Рік. Але про саме свято і його святкування ми поговоримо потім, а зараз доречно пригадати про те, що ж буде перед цим. Точніше, про всі ті численні вечірки, на яких вам неодмінно доведеться з'явитися.

Мова йде не просто про вечірки, а про позаслужбові корпоративні заходи, іншими словами - про презентації, фуршети і інші вечірні раути, які організує ваша компанія. Вечірки бувають різні. Одні проводяться у вузькому колі співробітників компанії, інші являють собою масштабні зустрічі у неформальній обстановці з клієнтами і партнерами фірми.

Зрозуміло, до одягу співробітників на різних заходах вимоги щодо одягу різні і суворі. Однак, і там, і там з однаковою часткою імовірності можна зустріти як дам у глибоко декольтованих сукнях, так і баришень у светрах крупної в'язки і джинсах.

Тим часом правила, якими потрібно керуватися при виборі одягу для ділового вечора, досить прості. Передбачуючи ряд заперечень про те, що зараз у моді повна свобода самовиявлення і ніякі рамки і правила нам не є вказівками, треба відразу обмовитися: правила існують не для того, щоб їх неухильно дотримуватися, а для того, щоб допомогти нам зробити вибір у скрутній ситуації.

Так, часто ми стикаємося з нерозв'язним питанням: "Що ж одягти?", коли переходимо на нове місце роботи і ще не до кінця розуміємо, які правила корпоративного регламенту і стилю у новій компанії. Як не бути на корпоративній вечірці "білою вороною"? Як не виглядати надто вже вирядженою або занадто повсякденною?

Передусім не треба забувати, що позаслужбові корпоративні заходи, так само, як і звичайні денні справи, вимагають, щоб ваш зовнішній вигляд говорив про ваш професіоналізм, тому багато заборон, які діють в офіційному діловому одягу, поширюються і на вечірній діловий одяг.

Почнемо з того, чого не можна: дуже короткі обтислі спідниці з розрізами, прозорі тканини, що дозволяють споглядати вашу білизну, взуття з відкритим носком, висячі сережки, розпущене волосся, дуже обтягуючий одяг. Загалом не можна всього, що занадто, всього, що зайвим чином підкреслює вашу сексуальність. Зрештою, будь-який корпоративний захід - це робота, і виглядати на ньому варто серйозно.

А що ж все-таки можна? Якщо сексуальність - це заборонена тема у корпоративному одязі, то акцентування власної жіночності, навпаки, вітається. Класичними варіантами нарядного ділового одягу вважаються сукня для коктейлю і костюм з нарядної тканини.

Що таке сукня для коктейлю? Це коротка вечірня сукня без рукавів і коміра. У холодну пору року переважають сукні темних кольорів, наприклад, чорного, виготовлені з вечірніх тканин, мережива, атласу. Для літа більш прийнятні сукні яскравих кольорів, пошиті з шовку.

Зрозуміло, у такому відкритому і не дуже теплому платті легко замерзнути, тому до нього звичайно одягають нарядне пальто - червоне, темно-сіре або чорне. Проте, таке пальто може з успіхом замінити накидка з тонкої вовни або палантин. Палантин увійшов у моду декілька років тому і відразу завоював популярність у столичних світських колах. І, незважаючи на те, що вже біля року модні журнали кажуть, що палантини вийшли з моди, більшість сучасних жінок із задоволенням продовжують їх носити.

Нарядний костюм може являти собою різні комбінації: жакет плюс брюки, туніка плюс брюки, жакет і спідниця. Якщо під жакет вам потрібно одягти блузку, то бажано, щоб вона була шовковою. Добре виглядають жакети без блузки, якщо їх виріз не дуже вже глибокий. Не обирайте костюм дуже темних тонів, віддайте перевагу весняним або осіннім кольорам.

Діловий нарядний одяг вимагає прикрас. Класичною комбінацією вважаються прикраси для шиї, рук і вух. Тут важливо не перестаратися. Прикрас не повинно бути багато. Важлива деталь: не одягайте вже готових комплектів, де сережки, перстень, кольє виконані з одних і тих же сплавів і каменів з використанням одних і тих же художніх рішень - це вважається старомодним, відзначає Сарафан.Ру.

Набагато цікавішими виглядають комбінації прикрас, які ви створите самі. Ідеальним діловим каменем вважаються морські перли. Виберіть їх - і не помилитеся. Іноді допустимі діаманти, особливо якщо ви посідаєте керівний пост у компанії. Відмовіться від кольорових каменів - вони не відносяться до бізнесу-стилю, а ось старовинні прикраси завжди виглядають доречно.

Якщо ви вибрали для вечора чорну сукню, не забудьте про підступність цього кольору. З одного боку, на ньому чудово виглядають дорогі прикраси, з іншою, на чорному фоні можуть виразніше проступити синці під очима, стануть помітнішими нерівності шкіри і дрібні капіляри на обличчі і шиї. Так що, якщо ви все-таки вирішили оядгти чорне, приділіть особливу увагу макіяжу, віддаючи перевагу хорошим тонуючим засобам і насиченим кольорам.

Якщо мета вашої присутності на вечірці - це якмога швидше встановлення більш близького контакту з клієнтами або партнерами по бізнесу, намагайтеся не виглядати дуже нарядною, не використовуйте занадто великих прикрас - все це тільки створює додаткову дистанцію і перешкодить створенню близької атмосфери.

Якщо ж вас запросили на таий захід за компанію - можна розслабитися і дозволити собі більше вільності у вечірньому туалеті. І не забувайте, що головне - це все-таки не довжина вашої спідниці і не сумарна кількість каратів у ваших прикрасах, а хороший настрій і упевненість у собі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді